Rapçi Akon Uganda'ya Kripto Para Tabanlı Şehir Kuruyor

Rapçi Akon, Uganda'nın kripto para şehri Akon City'i duyurdu. İşte Akon ve Uganda hükümetinin yeni kripto para şehri.

Rapçi Akon, Uganda'nın kripto para şehri Akon City'i duyurdu. Geçtiğimiz dönemde kendi ülkesi olan Senegal'e kripto para tabanlı bir şehrin temeli atan Akon, şimdi ise Uganda'ya fütüristik bir şehir kurmayı planlıyor. İşte Akon ve Uganda hükümetinin resmen duyurduğu yeni kripto para şehri.

Senegalli-Amerikalı rapçi ve iş insanı Akon, Doğu Afrika ülkesi Uganda'ya kripto para tabanlı bir şehir inşa etmeye hazırlanıyor.

Uganda televizyon ağı NBS tarafından hazırlanan bir rapora göre ülke hükümeti, proje için Akon'a arazi tahsis etti. Uganda'ya kurulacak fütüristik şehrin adı Akon City olacak.

Akon ayrıca Senegal'de 6 milyar dolara çok daha büyük bir kripto şehri inşa ediyor ve proje, 2.000 dönümlük bir alanı kapsıyor. Her iki fütüristik şehir de Akon'un Stellar blockchain tabanlı kripto para birimi Akoin'i (AKN) kullanacak.

Uganda'ya yapılacak olan Akon City ise City of London'ın (Senegal'e kurulan proje şehrin ismi) yarısı büyüklüğünde bir alana yerleştirilecek. Uganda'daki Akon City'nin 2036'da tamamlanması bekleniyor.

Uganda'nın kripto şehri geliştirme projesini finanse edip edemeyeceğiyle ilgili soruya karşı Akon şu yanıtı verdi: "Bu parayı oraya koyarsam, Ugandalılar bunu karşılamanın bir yolunu bulacaklar, çünkü bu onları motive edecek. Bir bölgede fırsat yarattığınızda insanlar bu fırsatı öğrenir ve motive olurlar."

Uganda'nın kripto para şehri: Akon City

Projeyi duyuran basın toplantısında ne Akon ne de Uganda hükümeti Akon City'nin tahmini maliyeti hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Akon, kripto şehrinin ülkeye daha fazla yatırım çekmesine yardımcı olurken aynı zamanda Ugandalılar için istihdam fırsatları yaratacağını belirtti. 

Akon City'de bulunan tesisler de açıklanmadı. Ancak Hamptons Hastanesi kampüsü, Hamptons Alışveriş Merkezi, okul, polis departmanı ve atık yönetimi hizmetinin yanı sıra parklar, stadyumlar ve dinlenme tesislerini içeren Senegal şehrini takip edecek gibi görünüyor.

Akoin projesi, iki Afrika ülkesindeki kripto şehirlerinin yanı sıra Kenya'daki 2 milyar dolarlık Mwale tıbbi metropol ile de ortaklık yapıyor. Kripto para birimi AKN, tıp ve teknoloji kentine dağıtılacak şekilde ayarlandı ve personel maaşlarının yanı sıra günlük ödeme işlemleri için kullanılıyor.

Sunumun bir parçası olarak Akoin ekibi, AKN banka kartını da piyasaya sürdü. Bu kart, sahiplerinin dünyanın dört bir yanındaki 40 milyon satıcıda çevrim içi olarak Akoin harcamasına olanak tanıyor.

Maliye Bakanlığı, Kripto Para Borsalarından Tüm Kullanıcı Bilgilerini İstedi
İNTERNET

Maliye Bakanlığı, Kripto Para Borsalarından Tüm Kullanıcı Bilgilerini İstedi

Maliye Bakanlığı, kripto para borsalarından kullanıcı bilgilerini istedi. Dijital para yasası için düğmeye basıldı.

YORUMLAR