Ukrayna Devlet Televizyonunda Zelenski'nin Sahte "Teslim Olun" Mesajı Yayınlandı

Ukrayna devlet televizyonunda yayınlanan sahte "teslim olun" mesajının birçok şirket tarafından sahte olduğu açıklandı.

Ukrayna Devlet Televizyonunda Zelenski'nin Sahte "Teslim Olun" Mesajı Yayınlandı

Ukrayna'nın devlet televizyonu hacklendi ve Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ülkesine teslim olma çağrısı yaptığı sahte bir video yayınlandı.

Ukraine 24 kanalında çarşamba günü yapılan canlı yayın sırasında yayının hacklenmesi sonucu Zelenski'nin "Silahlarınızı bırakıp ailelerinizin yanına dönmenizi talep ediyorum. Bu savaşta ölmemelisiniz. Yaşamanızı talep ediyorum ve ben de aynısını yapacağım." ifadelerini kullandığı bir video paylaşıldı.

Olayın ardından Ukraine 24, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada kanalın ve kanala ait internet sitesinin "hackerlar" tarafından saldırıya uğradığını ve ele geçirildiğini belirtti. Zelenski de şahsi hesaplarından bu videonun gerçeği yansıtmadığını söyleyerek bunu "çocukça bir provakasyon" olarak nitelendirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Sahte Video Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Zelenski, Telegram üzerinden kafalardaki soru işaretlerini gidermek üzerine yaptığı paylaşımda "Silahlarını bırakıp eve dönmelerini isteyeceğim birileri varsa onlar da Rus askerleridir. Biz evimizdeyiz, yurdumuzu, çocuklarımızı ve ailelerimizi koruyoruz. Bu yüzden zaferimizi kazanana dek silahlarımızı bırakmayacağız." ifadelerinde bulundu.

Videonun sosyal medyada da hızla yayılmasının ardından Facebook, YouTube ve Twitter sahte videonun platformlarından kaldırıldığını duyurdu. Hemen ardından Facebook güvenlik politikası direktörü Nathaniel Gleicher, videoyu inceledikten sonra içeriğin sahte olduğunu tespit ettiklerini ve yayından kaldırdıklarını açıkladı.

YORUMLAR