Ukrayna ‘Hacker Ordusu’ Kuruyor: Gönüllüler İçin Telegram’da Grup Açtı

Ukrayna, Rusya ile olan savaşında gönüllü bir ‘Hacker Ordusu’ kurmaya başladı. Gönüllülere çağrı yaparak bir Telegram grubu kurdu.

ukrayna-hacker-ordusu-kuruyor

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesinin ardından Ukrayna halkı tüm güçleriyle ülkelerini savunmaya geçti. Zelenski, birçok ülkeden yardım talep ederken, yardım çağrılarının büyük bir kısmı yanıt buldu. Avrupa Birliği, NATO ve ABD; Rusya’ya karşı çeşitli yaptırımlar uygulamaya başladı. Dünyanın en ünlü hacker grubu Anonymous, Ukrayna’ya yardım için Rusya devlet kanal ve haber sitelerine birçok siber saldırı düzenledi. Ukrayna, şimdi de gönüllülerden oluşan bir ‘Hacker Ordusu’ kurmaya çalışıyor. Edinilen ilk bilgilere göre Ukrayna’nın bu çabası fazlasıyla destek buluyor.

Ukrayna, Hacker Gönüllüleri İçin Telegram Kanalı Açtı

ukrayna-hacker-ordusu-kuruyor

Ukrayna’nın dijital dönüşüm bakanı tarafından atılan bir tweet ile ‘Hacker Ordusu’ kurmaya başladıklarını duyurdu. Rusya’ya ‘siber savaş’ başlatmak için uluslararası destek talebinde bulunan ülkenin bu çağrısı, ilk etapta büyük destek gördü.

Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov tweet'inde, Telegram'da bir ‘BT ordusu’ kurmak istediğini ve herkes için görevler olacağını duyurdu.

Bu haberin paylaşılmasının ardından ilgili Telegram kanalına 200 binden fazla kullanıcı katıldı. Kanal, ‘Sizi herhangi bir siber ve DDoS saldırı yöntemini kullanmaya çağırıyoruz’ diyor.

Kanalda yer alan bir gönderiye göre; siber saldırılar Rus devlet hizmet portallarını, Kremlin, Parlamento, First Channel, Aerospace, Railroad web sitelerini bir terabayt kapasitenin üzerinde 50'den fazla DDoS saldırısıyla vurdu. Kanal, üyeleri Rusya yanlısı videolar yayınlayan YouTube kanallarının kaldırılması için şikayet etmeye de yönlendiriyor.

Hacker Grubu Anonymous, Kremlin'e Karşı ‘Siber Savaş’ İlan Etti
İNTERNET

Hacker Grubu Anonymous, Kremlin'e Karşı ‘Siber Savaş’ İlan Etti

Geçtiğimiz gün Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri müdahale, tüm dünyada yankı uyandırdı. Siyasilerden ve dünyaca ünlü kişilerden savaş paylaşımları gelirken, ünlü hacker grubu Anonymous, Rus hükümetine karşı bir siber savaş başlattı.

YORUMLAR