Ulaştırma Bakanı'ndan Twitter Sansürü Açıklaması: Onlar Kim Oluyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya uyguladığı sansür hakkında açıklama yaptı.

ulastirma-bakani-twitter-sansür-aciklamasi

Twitter geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı paylaşıma sansür getirmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter'ın getirdiği sansür ile ilgili sert bir açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Cesareti Nereden Buluyorlar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya getirdiği engel hakkında "Onlar kim oluyor, İçişleri Bakanı'nın tweetini engelleyecek cesareti nereden buluyorlar?" açıklamasını yaptı.

Twitter'dan Süleyman Soylu'nun Paylaşımına Engel!
SOSYAL MEDYA

Twitter'dan Süleyman Soylu'nun Paylaşımına Engel!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan paylaşıma Twitter engel koydu. Süleyman Soylu'nun paylaşımına Twitter neden engel koydu? Twitter tarafından neden böyle bir karar alındı? İşte tüm merak edilenler.

Twitter Bant Genişliği Daraltılması Gelebilir

1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren sosyal medya yasası ile birlikte günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de en az bir temsilci bulundurmaları, bu kişinin de iletişim bilgilerine doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verilmesi gerekiyor.

Yasaya göre, Temsilci bildirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına kademeli olarak yaptırım uygulanacak.

Twitter bildiğiniz üzere Türkiye'ye temsilci atamadı. Twitter'a para cezalarının ardından reklam yasağı getirildi.

Reklam yasağından sonraki aşama bant genişliği daraltılması.

Twitter'a reklam yasağının gelmesinin ardından şirket temsilci atamaz ise bant daraltılması ile karşı karşıya kalacak. İlk aşamada %50 oranında bant daraltılması yapılacak. 30 gün içerisinde halen temsilci atamaz ise de %90 bant genişliği daraltılması yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter'ın temsilci atamaması ile ilgili şunları söyledi

"Biz bir temsilci ve muhatap istiyorduk. Uygunsuz ve kişilik haklarına saldıran mesajların önlenmesine yönelik, ülke güvenliğiyle ilgili bir konuydu. Siber güvenlik de bunun bir parçası. Süreç devam ediyor. Yaptığımız çok doğru bir iş. Avrupa ve başka ülkeler de bizimle birlikte aynı senaryoları uygulamaya başladı. Konunun önemini anladılar. Twitter'ın kendi bileceği bir iş."

Sizler Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yaptığı açıklama hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

sosyal-medya-devlerine-30-ar-milyon-tl-ceza

Twitter, dünyada olup biteni takip edebileceğiniz sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olarak öne çıkıyor. Dünyada ve Türkiye’de neler olup bitiyor? yüzlerce yerli-yabancı kaynaktan anlık olarak takip edebileceğiniz bir haber kaynağı. Twitter, aynı zamanda spor, eğlence, politika, moda ve daha pek çok ilgi alanınıza giren konuları takip edebileceğiniz geniş bir sosyal medya platformu.

YORUMLAR