Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 1 Yıl Nasıl Geçiyor?

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bir yıllık sürenin nasıl geçtiğini daha yakından görmek ister miydiniz? O zaman bu videoya göz atın!

Berk Demirci -

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bir yıllık sürenin nasıl geçtiğini daha yakından görmek ister miydiniz? Avrupa Uzay Ajansı bünyesinde görev alan astronot tarafından yayınlanan yeni bir video, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçen bir yıllık süreyi yalnızca 74 saniyeye sığdırmayı başarıyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Bir Yıl Nasıl Geçiyor?

Uluslararası Uzay İstasyonu'nu ziyaret eden şanslı astronotlar, bu eşsiz deneyimi çeşitli manzaralar eşliğinde geçirmekten büyük zevk duyacaktır. Yine de işin rasyonel kısmına değinmek gerekirse burada kaldıkları sürenin her bir dakikasını gerçekten de meşgul bir şekilde geçiriyorlar.

Ortalama bir astronot burada kaldığı altı aylık süreçte bilimsel deneylerden zorunlu uzay egzersizlerine, istasyonun temel bakım ve temizliklerinden diğer tüm gerekli faaliyetlere kadar aklınıza gelebilecek her detay ile yakından ilgileniyor. Nitekim Avrupa Uzay Ajansı tarafından yayınlanan yeni bir video, bu süreci bir dakikalık aksiyonlu bir video ile gözler önüne seriyor.

Eğer bu tip videoları seviyor ve uzaydaki yaşamın detaylarını daha ayrıntılı bir şekilde öğrenmek istiyorsanız mikro yer çekimi koşullarında saç kesiminin nasıl yapıldığından uzaydaki tuvalet ihtiyaçlarının nasıl karşılandığına kadar her şeyi aydınlatan bu bilgilendirici video koleksiyonuna göz atmak istebilirsiniz.

teknoloji

Türkiye Uzay Ajansı İlk Toplantı için Hazırlanıyor

Peki siz yayınlanan bu video hakkında ne düşünüyorsunuz? Uluslararası Uzay İstasyonu'nda altı ay geçirmek ister miydiniz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Benzer İçerikler

YORUMLAR