Üniversiteler Hibrit Eğitime Geçiyor!

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversiteler hibrit eğitime geçiş yapıyor. Ayrıntılar haberimizde.

Emre Fırtına -

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmişti. Dersler çevrimiçi olarak işlenmeye başlanmıştı. Yüksek Öğretim Kurulu da yüz yüze eğitim ile ilgili anket başlatmıştı. Üniversiteler hibrit eğitim kararı almaya başladı.

Üniversiteler Hibrit Eğitim Kararı Alıyor

NTV'nin aktardığı habere göre, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın açıklamaları kapsamında, 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar dönemi için bazı üniversitelerde hibrit (karma) eğitim modeli kararı alındı.

Üniversitelerin senato kararlarını açıklamaya başladıkları aktarılıyor.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Konya Selçuk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Harran Üniversitesi kararlarını açıkladı.

İnternet

Kafe ve Restoranlar için Yeni Gelişme: Ne Zaman Açılacak?

Henüz diğer üniversitelerden açıklama yapılmadı.

YÖK tarafından yapılan anketin detaylı sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanacağı açıklanmıştı. Sizler üniversitelerin hibrit eğitim kararı alması hakkında ne düşünüyorsunuz? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı ihmal etmeyin.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

İnternet

YÖK Yüz Yüze Eğitim Anketinin Sonucu Belli Oldu

Üniversitelerin açılıp açılmaması hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bakan Koca, "Son günlerde ülkemizde vaka sayısının yeniden artışa geçmesi daha fazla dikkatli davranmamızı gerektirmektedir. Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız" dedi ve şunları söyledi:

  • Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitimin mevcut şartları dışında önemli bir hareketliliğe de sebep olabileceği unutulmamalıdır. Bu konuda yapılan değerlendirmelerde gerek vaka sayılarının artış eğilimini gerekse hareketliliğin sebep olabileceği riskler dikkate alınarak karar alınmalıdır.
  • Tedbirlerle elde ettiğimiz kontrol, başarılı bir aşılama takvimi yürütmemize de fırsat vermektedir. Uzayan kısıtlama sürelerinin toplum hayatında yol açtığı güçlüklere rağmen, elde ettiğimiz bu fırsatı yitirmeye tahammülümüz yoktur. Eski normallerimize dönebilmemiz, bu tedbirlere daha sıkı uyabilmemizle mümkündür.

Benzer İçerikler

YORUMLAR