Üniversitelerde Alınacak Koronavirüs Tedbirleri Belli Oldu

Üniversitelerde alınacak koronavirüs tedbirleri paylaşıldı. Peki, üniversitelerde uygulanacak COVID-19 önlemleri neler? İşte merak edilen bütün ayrıntılar!

Anıl Özünaldım -

Üniversitelerde alınacak koronavirüs tedbirleri açıklandı. Uygulanacak önlemler arasında sınıf ve amfilerde yüksek sesle ve hızlı ders anlatılmaması da yer alıyor. Koronavirüs önlemlerine ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Üniversitelerde Alınacak Koronavirüs Tedbirleri Neler?

Eğitim ve öğretim yeni tip koronavirüs salgını nedeni ile uzun bir süre boyunca dijital ortamda gerçekleşti. 2021-2022 eğitim öğretim döneminin ise yüz yüze olarak yapılmasına karar verilmişti. Peki, üniversitelerde uygulanacak COVID-19 önlemleri neler?

teknoloji

BioNTech Aşısı Vücudumuzu Kaç Ay Koruyor?

NTV'deki habere göre üniversitelerde yeni tip koronavirüs salgını döneminde bazı tedbirler uygulanacak. Paylaşılan bilgilere göre amfi ve sınıflarda yüksek sesle ve hızlı ders anlatılmayacak. Bazı üniversitelerde akademisyenlere damlacık yayılımının önüne geçmek için "Yüksek sesle ve hızlı konuşarak ders anlatmayın. Damlacık yayılımı yüksek seste 2.5 metreye kadar ulaşabilir" uyarısı yapıldı.

Akademsiyenler dersleri maske ile anlatacak. Maskenin çıkarılması gereken durumlarda ise yüksek sesle ders anlatılmayacak. Üniversitelerde alınacak diğer önlemler ise şu şekilde:

Türkiye'de Uygulanan Koronavirüs Aşıları Nasıl Takip Edilir?

Benzer İçerikler

YORUMLAR