Uzmanlar Artan Windows XP Saldırılarına Karşı Uyarıyor

Windows XP kullanıcılarının her geçen gün daha fazla tehlikeye maruz kaldıkları belirtiliyor ve yeni işletim sistemlerine yönelmeleri isteniyor.

Uzmanlar Artan Windows XP Saldırılarına Karşı Uyarıyor

Dünya çapındaki bilgisayar kullanıcılarının yüzde 37'den fazlasının hala Windows XP kullanmaya devam ettiği biliniyor ve bu durum 8 Nisan 2014'ten sonra çok daha önem kazanacak. Zira Microsoft bu tarihten sonra Windows XP için sağladığı tüm teknik ve güvenlik desteklerini sonlandıracak.

Sophos güvenlik şirketinden Chester Wisniewski'nin yaptığı açıklamalara göre Windows XP işletim sistemli bilgisayarlara yapılan saldırılar gün geçtikçe daha da tehlikeli hale geliyor. Çünkü Microsoft artık güvenlik açıkları için yamalar üretmiyor ve kullanıcıların bilgisayarları saldırılara karşı savunmasız hale geliyor. Ayrıca dayanışma içerisinde çalışan hackerların bulunan güvenlik açıklarından yola çıkarak daha büyüklerini buldukları ve bunun katlanarak arttığı da açıklamada yer alanlar arasında.

Microsoft desteğini çektikten sonra 11 yıllık işletim sistemi her geçen gün daha da güvensiz hale gelecek ve bu nedenle kullanıcıların bir an önce en yeni işletim sistemlerine yönelmeleri şiddetle tavsiye ediliyor. Eğer siz de hala Windows XP kullanıyorsanız aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Windows 8.1'in önizleme sürümünü deneyebilir ve sonbaharda tam sürümü çıkacak olan bu işletim sistemine göz atabilirsiniz.

Foursquare ve Yahoo işbirliği

YORUMLAR