Vaka Sayısı En Çok Artan İller Açıklandı (11-17 Aralık)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını duyurdu. Bununla birlikte vaka sayısı en çok artan iller belli oldu. İşte yapılan açıklama!

11-17 Aralık tarihleri arasında vaka sayısı en çok artan iller belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bakan Koca ayrıca illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Yapılan açıklama ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Vaka Sayısı En Çok Artan İller Listesi

  • Rize
  • Isparta
  • Artvin
  • Eskişehir
  • Trabzon
  • Kastamonu
  • Nevşehir
  • Ordu
  • Erzincan

3. Doz Aşı Yaptırmayan Kişiler İçin Endişelendiren Açıklama!
Bilim

3. Doz Aşı Yaptırmayan Kişiler İçin Endişelendiren Açıklama!

3. doz aşı olmayan kişiler ile ilgili oldukça endişe verici bir açıklama yapıldı. Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabı üzerinden yüz binde vaka sayısı en çok artan şehirlere ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca tarafından paylaşılan listede dokuz adet il yer aldı.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 11-17 Aralık tarihleri arasında COVID-19 vaka sayısı en fazla artan iller arasında Rize, Isparta, Artvin, Eskişehir, Trabzon, Kastamonu, Nevşehir, Ordu ve Erzincan yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Omicron varyantı ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Sağlık Bakanı Koca, kalabalık illerde görülen yeni koronavirüs vakalarının yüzde 10'undan fazlasının Omicron kaynaklı olduğunu söylemişti.

Omicron varyantının Avrupa'dan sonra Türkiye'de de özelliklle kalabalık şehirlerde yayılmaya başladığının altını çizen Bakan Koca, bu varyantın ek bir kişisel tedbir gerektirmediğini, hastaneye yatışlarda belirgin bir artışın olmadığını ifade etmişti.

Maske, mesafe kuralı ve aşıyla hayatımıza devam edeceğimizi belirten Bakan Koca, endişe verici bir durumun olmadığını açıklamıştı. Gerekli bilgiye ve salgın tecrübesine sahip olduklarını ifade eden Bakan Koca, bu gelişmenin daha dikkatli olunması ve eksik aşıların yaptırılmasını gerektiren bir gelişme olduğunu belirtmişti.

Yeni durumda hatırlatma dozunun öneminin arttığının altını çizen Sağlık Bakanı Koca, aşı takvimi üzerinden 3 ay geçenlerin hatırlatma dozunu yaptırması gerektiğini açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı haritasını da paylaştı. Bakan Koca, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "11-17 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında" sözlerini kullandı.

Türkiye'de yeni tip koronavirüse yakalanan kişi sayısı 9 milyon 136 bin 565'e yükseldi. Ülkede 80 bin 53 kişi COVID-19 nedeni ile hayatını kaybetti. 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 82,82 olarak açıklanırken 1. doz aşı yapılma oranının yüzde 91,51 olduğu belirtildi.

YORUMLAR