Vaka Sayısı En Çok Artan İller Belli Oldu!

Vaka sayısı en çok artan iller paylaşıldı. Peki, son günlerde en çok vaka artışının olduğu iller neler? İşte merak edilen konu ile ilgili bütün ayrıntılar!

Vaka sayısı en çok artan iller açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bakan Koca ayrıca koronavirüs vaka sayısı en çok azalan şehirleri de duyurdu. Yapılan açıklamaya dair merak edilen detaylar haberimizde.

Vaka Sayısı En Çok Artan İller Listesi Paylaşıldı

Ülkemizde 1 Mart tarihinden itibaren yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında yerinde karar dönemi başlayacak. Yerinde karar döneminde Türkiye genelinde uygulanan kısıtlamaların illerdeki vaka durumuna göre hafifletilecek veya sıkılaştırılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yerinde karar döneminin kademeli olacağını söylemişti.

Paylaşılan bilgilere göre önümüzdeki pazartesi gününden itibaren başlayacak olan yeni dönemde kentlerin vaka durumuna göre dört risk seviyesi belirlenecek. Bu risk seviyeleri, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olmak üzere dört farklı risk grubundan oluşacak. Düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu ve çok yüksek riskli iller ise kırmızı renk ile gösterilecek. Dolayısıyla illerdeki vaka sayısı, tedbirler konusunda büyük bir öneme sahip olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabı üzerinden vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok azalan ve artan şehirlere ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre vaka sayısı en çok artan şehirler şu şekilde:

  • Ordu
  • Giresun
  • Samsun
  • Tokat
  • Bolu

Sağlık Bakanı Koca tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Geçen haftaya göre vaka sayısı 100.000 nüfusta en çok azalan illerimiz; Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise; Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor" ifadeleri kullanıldı.

Koronavirüs Kısıtlamaları Ne Zaman Kalkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "Her zaman benim bir sözüm var. Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmalar pazartesi günü kabinenin önüne gelecek, kabinede de bunun müzakeresini tekrar yapacağız. Ne denli istatistiki eğrilerin nerelere vardığını bakanımız bize sunumunu yapacak, bizler ne gibi tedbirler alabiliriz" ifadelerini kullanmıştı ve şu şekilde devam etmişti:

"Burada lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, ne gibi adımlar atarız, bütün bunları, otellere varıncaya kadar kararını pazartesi günü kabine toplantısında alacak ve ondan sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma ifade edeceğim."

Mutasyonlu Koronavirüs Görülen Ülke Sayısı Açıklandı!
Bilim

Mutasyonlu Koronavirüs Görülen Ülke Sayısı Açıklandı!

Mutasyonlu koronavirüs tespit edilen ülke sayısı belli oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr.

YORUMLAR