Vaka Sayısı En Çok Artan Şehirler Açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını duyurdu. Bununla birlikte vaka sayısı en çok artan şehirler belli oldu. İşte tüm detaylar!

18-24 Eylül tarihleri arasında vaka sayısı en çok artan şehirler belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklama ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

Vaka Sayısı En Çok Artan Şehirler Listesi Paylaşıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabı üzerinden yüz binde vaka sayısı en çok artan şehirlere ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca tarafından paylaşılan listede on adet il yer aldı.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 18-24 Eylül tarihleri arasında COVID-19 vaka sayısı en fazla artan iller şu şekilde:

  • Zonguldak
  • Kırşehir
  • Düzce
  • Bursa
  • Bolu
  • Kars
  • Bartın
  • Kütahya
  • Kocaeli
  • Bilecik

BioNTech Kolon Kanseri Aşısı İçin Faz 2 Çalışmalarına Başladı
Bilim

BioNTech Kolon Kanseri Aşısı İçin Faz 2 Çalışmalarına Başladı

BioNTech, kolon kanseri aşısı için faz 2 çalışmalarına başladığını duyurdu. Faz 2 denemeleri, adjuvan tedaviden sonra yeniden ortaya çıkan tümörlere sahip ve yüksek bir hayati riski bulunan yaklaşık 200 hastayı içeriyor.

Sağlık Bakanı Koca, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "18-24 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Zonguldak, Kırşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartın, Kütahya, Kocaeli, Bilecik. Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Tedbirler vazgeçilmez" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "COVID-19’a karşı ikinci doz aşı oranı Artvin, Sinop ve Bilecik’te de %75’i geçti. Böylece mavi il sayımız 19’a ulaştı. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım" sözlerine yer verdi.

Hastaneye Yatmayı Önlemede En İyi Aşı Belli Oldu

Araştırmacılar, 2021 yılının mart ayından ağustos ayının ortasına kadar 18 eyaletteki 21 hastanede 3.600'den fazla hastanın verilerini inceledi. Yapılan araştırma, Moderna aşının hastaneye yatmayı önlemede en iyi COVID-19 aşısı olduğunu ortaya çıkardı.

ABD'de gerçekleştirilen araştırmaya göre ilaç ve biyoteknoloji şirketi Moderna tarafından geliştirilen aşının hastaneye yatmayı önleme oranı yüzde 93 seviyesinde. BioNTech aşısının hastaneye yatmayı önleme oranının yüzde 88 olduğu ortaya çıktı. Johnson&Johnson aşısının koruma oranının ise yüzde 71 olduğu açıklandı.

Araştırmacılar, koruma seviyelerinde bazı farklılıklar olsa da söz konusu koronavirüs aşılarının hastaneye yatmaya karşı oldukça etkili olduğunu açıkladı. Uzmanlar, Moderna aşısının etkinliğinin daha uzun süre olmasının nedenleri arasında daha yüksek mRNA içeriği, aşılanan insanların arasındaki farklılıklar ve iki doz arasındaki farklılıkların yer aldığını ileri sürdü.

YORUMLAR