Valve, SteamOS'u Duyurdu

Valve kullanıcıların televizyonları üzerinde kullanabilecekleri işletim sistemi SteamOS'u resmi olarak duyurdu. Daha önce yine Valve tarafından Steam üzerinde geliştirilen ve televizyonlar üzerinde kullanılabilen kontrol birimi desteği için tasarlanmış a

Valve, SteamOS'u Duyurdu

Valve kullanıcıların televizyonları üzerinde kullanabilecekleri işletim sistemi SteamOS'u resmi olarak duyurdu. Daha önce yine Valve tarafından Steam üzerinde geliştirilen ve televizyonlar üzerinde kullanılabilen kontrol birimi desteği için tasarlanmış arayüz Steam Big Picture'ı görmüştük. SteamOS bu kavramı daha da geliştirerek kullanıcıların oturma odalarında kullanabilecekleri tam özellikli bir multimedya işletim sistemine dönüştürüyor.

Linux mimarisi üzerine kurulu olan SteamOS, başka bir deyişle tamamen açık kaynak kodlu olacak. SteamOS için "Hızlı bir şekilde gelişmeye devam eden donanım endüstrisi en kısa zaman içerisinde oturma odalarınızda da yer almaya başlayacak." sözlerine yer veren Valve, şu an için herhangi bir donanım duyurmamış olmasına karşın, eminiz ki bu hafta içerisinde SteamOS işletim sistemini kullanan birkaç adet televizyonu kullanıcılara tanıtacaktır. İşin aslı şu ki Çarşamba günü Valve tarafından bir duyuru daha yapılacak ve bu duyuruda SteamOS işletim sistemine sahip televizyonların tanıtılması bekleniyor.

Eğer Steam üzerinden oyun oynamayı seviyorsanız, SteamOS ile birlikte PC ve MAC üzerinde oynayabildiğiniz oyunları evinizde kuracağınız ağ yardımıyla televizyonlarınız aracılığıyla da oynayabileceksiniz. Bu da bizlere sürekli olarak hakkında yeni dedikodular çıkan Steam Box'ın çok da güçlü bir oyun makinesi olmayabileceğinin sinyallerini veriyor gibi. Yani Steam Box bu noktada PC ve MAC üzerinde oynadığınız oyunları yerel ağ üzerine dağıtan bir araç olabilir. Her ne kadar firma bu hizmetin çevrimiçi olarak geliştirildiğini söylese de müzikler, filmler ve televizyon da desteklenen multimedya öğeleri arasında yerini alıyor.

Paylaşımlarda StemOS üzerinde büyük bir yer alacak. Öyle ki size ve arkadaşlarınıza birbirinizin oyun kütüphaneleri üzerinde yer alan farklı oyunları oynama şansını sunacak. Bu sayede inanılmaz bir çeşitliliğe çok daha uygun fiyatlarla sahip olabileceksiniz. Ayrıca Aile Seçenekleri sayesinde, kullanıcılar birbirlerinin oyun kütüphanelerini görmemek için kendilerine özel profiller oluşturabilecek.

Şu an için SteamOS'un çıkış tarihiyle ilgili Valve tarafından kesin bir bilgi gelmemiş olmasına rağmen, şirket tarafından yeni işletim sistemi için kullanılan "Sonsuza kadar ücretsiz" ifadesinin şimdiden birçok kullanıcıyı heyecanlandıracağına eminim.

Valve firmasının dijital oyun satış ve oyun platformu Steam'i Tamindir.com aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

iOS 7 Kullanıcıları İsyan Ediyor

YORUMLAR