Veri Hırsızlarının Yeni Hedefi Çocuklar Oldu

ABD'li bir güvenlik şirketi tarafından yapılan çalışmada, çocukların YouTube ve Google gibi çeşitli platformlar başta olmak üzere verilerinin çalındığı söylendi.

Günümüz dünyasında veri hırsızlığı belki de en önemli problemler içerisinde ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle de bunun çocuklara kadar inmesi son derece endişe verici. İşte haberimizin detayları.

ABD'li bir güvenlik şirketi tarafından yapılan çalışmada, çocukların YouTube ve Google gibi çeşitli platformlar başta olmak üzere verilerinin çalındığı söylendi. Üstelik bu veri çalma durumu sadece büyük uygulamalar değil aynı zamanda küçük çaplı uygulamalarda da kullanıldı.

Veri hırsızları binlerce çocuğun bilgilerine ulaştı

Bundan kısa bir süre önce YouTube gibi platformlar çocukların verilerin korunmasına daha fazla dikkat edeceklerini ifade etmişlerdi. Ancak gelinen son noktada ABD'li binlerce çocuğun bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı.

Bilgileri çalınan kişiler çocuklar olunca bu durum daha tedirgin edici olabiliyor. Yetişkinlerin önemli bir bölümü bu bilgilerin kendilerine karşı kullanılmasına tepki verebilecekken çocuklar için durum böyle olmayabilir. Onlar karşıdaki kişilerin tuzağına düşebilir. 

Bu tür veri ihlallerinin olduğunu sadece ABD'li güvenlik şirketleri söylemiyor. Daha önce yapılan araştırmalarda da aynı sonuçlar ortaya çıkmıştı. Peki sizce çocukların veri güvenliğini sağlamak için neler yapılabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

YORUMLAR