Vine, Twitter'ın 6 Saniyelik Video Paylaşma Uygulaması Yayında!

Twitter'ın iPhone ve iPod Touch kullanıcıları için geliştirilen ve beklenenden çok daha hızlı bir şekilde ortaya çıkan yeni uygulaması Vine, kullanıcıların 6 saniyelik videolar paylaşmalarına izin veriyor. Şu an için sadece iPhone ve iPod Touch üzerinde k

Vine, Twitter'ın 6 Saniyelik Video Paylaşma Uygulaması Yayında!

Twitter'ın iPhone ve iPod Touch kullanıcıları için geliştirilen ve beklenenden çok daha hızlı bir şekilde ortaya çıkan yeni uygulaması Vine, kullanıcıların 6 saniyelik videolar paylaşmalarına izin veriyor. Şu an için sadece iPhone ve iPod Touch üzerinde kullanılabilen uygulamanın yakın zamanda diğer platformlar üzerinde de aktif olarak kullanılabileceğinin sözü Twitter tarafından geldi.

Vine şimdiye kadar Twitter'ın kendi uygulaması dışında yayına aldığı ilk uygulaması olarak da dikkat çekiyor. Aslına bakılırsa Instagram'ın başarısının ardından, Twitter tarafından da böyle bir hamle gelmiş olması gayet mantıklı.

Şimdiye kadar Instagram'ın sahip olduğu başarıyı yakalamak için ortaya birçok video paylaşma uygulaması çıkmış olsa da pek başarılı olduklarını söylememiz mümkün değil ama gelin görün ki Twitter entegrasyonu sayesinde Vine belki de bunu başarabilir.

Instagram Facebook tarafından satın alınıncaya kadar Twitter'la arasında gayet sıkı bir ilişkisi vardı. Şimdi baktığınız zaman Twitter üzerinden Instagram aracılığıyla paylaşılan tweetlerin tamamı kayıp ve geri de gelmeyecek gibi görünmekte.

Twitter şimdilik Vine uygulamasıyla birlikte bu eksikliği kapatmaya çalışacak gibi görünüyor. Bundan böyle kullanıcılar Vine uygulamasını kullanarak altı saniyeye kadar kaydedecekleri videoları kolayca Twitter üzerinde paylaşabilecekler.

Vine ile Twitter üzerinde paylaşılan videolar tweetlere gömülü olarak yayınlanacak ve Youtube videolarının aksine bir GIF gibi arka arkaya tekrar tekrar oynatılacak. Kullanıcılar tarafından şu an için tam olarak nasıl karşılanacağını kestirmek güç olsa da yakın zamanda Vine'ın akıbeti tam olarak ortaya çıkacaktır.

Vine uygulamasına ulaşmak için tıklayın!

YORUMLAR