Vine'daki Açık Dışarıdan Video Yüklenmesine İzin Veriyor

Vine'da bulunan açıklar sayesinde artık dışarıdan videolar hazırlamak ve Vine üzerinden paylaşmak mümkün hale geldi.

Vine'daki Açık Dışarıdan Video Yüklenmesine İzin Veriyor

Instagram ile Vine arasındaki büyük mücadele sürerken, Instagram’ın video çekip yükleyebilme özelliğinin yanında Vine’a karşı attığı bir diğer adım ise Instagram dışında düzenlenen ve çekilen videoları da Instagram üzerinden paylaşabilme özelliği idi. Hala Vine’da resmi olarak yer almayan bu özellik nedeniyle karşılıklı olarak birbirlerine karşı ataklar gerçekleştiren iki uygulamadan Instagram biraz daha öne geçmeyi başarmıştı.

Ancak Vine her ne kadar bu özelliği resmi olarak desteklemese de popüler teknoloji blogu Wired bu sorunun üstesinden gelmiş durumda ve Vine’daki açıklardan faydalanarak Vine dışında çekilen videoları da Vine üzerinden paylaşmayı başardı. 

Tabii ki bu durumda akıllara gelen ilk soru açığın Vine tarafından kapatılıp kapatılmayacağı. Şimdiden bu açığın bir açık değil henüz aktif hale getirilmemiş bir dışarıdan video yükleme özelliği olduğuna dair dedikodular mevcut ancak bir sonraki güncellemede kapatılması durumunda tabii ki bulunan yöntem de geçerliliğini yitirmiş olacak.

Instagram ve Vine’ın içinde bulunduğu bu rekabetin henüz nerelere varacağını bilmiyoruz ancak sanıyorum ki Vine’ın önümüzdeki günlerde resim yükleme gibi özellikleri devreye sokması durumunda Instagram'ın başının ağrıyacağı kesin. Zira Twitter’a ait olan Vine, Instagram’ın aksine içeriklerini Twitter’da direkt olarak gösterebilme avantajına da sahip.

YORUMLAR