Virgin Galactic Uzay Yolculuğu İçin Bilet Satışlarına Başladı

Virgin Galactic, yakın bir zamanda gerçekleştirilmesi planlanan uzay yolculuğu için bilet satışlarına yeniden başlandığını duyurdu. İşte bilet fiyatı ve tarih!

Richard Charles Nicholas Branson tarafından kurulan Virgin Galactic, perşembe günü yaptığı açıklamada müşterilerine uzay yolculuğu yaşatmak için bilet satışlarının yeniden başladığını duyurdu.

Virgin Galactic'in Uzay Bileti Ne Kadardan Başlıyor?

Şirketin açıklamasına göre müşterilerine ilginç anlar yaşatacak uzay yolculuğu için en ucuz bilet 450.000 dolardan başlıyor. Şirketin duyurusu, Branson'ın geçen ay gerçekleştirmiş olduğu uçuştan bir süre sonra geldi.

Şirketin kurucusu Branson, 11 Temmuz 2021 tarihinde uzay turizmi görevi kapsamında diğer 5 mürettebat üyesi ile uzayın sınırına doğru uçuş gerçekleştirdi. Şirketin uzay uçağı ile gerçekleştirilen uçuşun en önemli dakikaları birkaç kamera ile canlı olarak yayımlandı.

Richard Branson'ın Uzay Uçuşunun En Önemli Noktaları
Bilim

Richard Branson'ın Uzay Uçuşunun En Önemli Noktaları

Virgin Galactic'in kurucusu Richard Branson uzay uçuşu birkaç gündür sosyal medyanın gündeminde. VSS Unity uzay gemisiyle yer çekimsiz ortamda uçmayı başaran İngiliz milyarderin uçuşunu sizler için analiz ettik.

Daha çok uzay turizmin temellerini atma amacıyla tamamlanan görev, şirketin uzay uçağının New Mexico'da yer alan Spaceport America tesisinde yaklaşık 50.000 fit yüksekliğe ulaşması ile başladı. Unity serbest kaldıktan sonra mürettebatı uzayın sınırına fırlatmak için roket motorunu ateşledi. Unity'nin Eve'den serbest bırakılmasının üzerinden yaklaşık 2 buçuk dakika geçtikten sonra uzay uçağı 6 mürettebat üyesini 282.000 fit yüksekliğe ulaştırdı.

Unity'nin iç kısmından gelen canlı yayın uçuş esnasında bozulmuş olsa da Branson, uzayın kenarında yer çekimsiz bir ortamı deneyimlerken kaydetmiş olduğu bir mesajı paylaştı. Dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan milyarder girişimci, paylaşmış olduğu tweette uçuş esnasında çektiği videoya da yer vererek şu ifadeleri kullandı:

"Bir zamanlar hayalleri yıldızlara bakan bir çocuktum. Artık bir uzay gemisinde güzel Dünyamıza bakan bir yetişkinim. Gelecek nesil hayalperestlere: Biz bunu yapabilirsek, sizin neler yapabileceğinizi bir hayal edin."

Branson'ın kaydetmiş olduğu videoyu aşağıdaki video oynatıcısını kullanarak izleyebilirsiniz.

Uçak Dünya'ya dönerken yeniden konuşan Branson, uçuşu bir ömür boyu deneyim olarak tanımladı. Kısa bir süre sonra Unity ve ekip üyeleri Spaceport America'ya güvenli bir şekilde iniş yaptı. Branson, Dünya'ya geri döndüğünde Virgin Galactic'in ilk tam mürettebat uçuşunun başarılı bir şekilde tamamlanmasını kutlamak için çevresindeki kalabalığa seslenerek deneyiminin büyüleyici olduğunu söyledi.

Şirket, yeni açıklamasında ise bir sonraki uzay uçuşunun eylül ayının sonlarına doğru gerçekleştirilmesinin planlandığına işaret etti.

YORUMLAR