WhatsApp: 24 Saatte 64 Milyardan Fazla Mesaj Gönderiliyor

Yaşadığımız dünya ve toplum içerisinde birçok internet kullanıcısının sayılar ve rakamlar konusunda takıntılı olduğu büyük bir gerçek. Hele ki şirketler tarafından açıklanan büyüme veya satış rakamlarıyla ilgili ortaya atılan haberler, kullanıcıların ilg

WhatsApp: 24 Saatte 64 Milyardan Fazla Mesaj Gönderiliyor

Yaşadığımız dünya ve toplum içerisinde birçok internet kullanıcısının sayılar ve rakamlar konusunda takıntılı olduğu büyük bir gerçek. Hele ki şirketler tarafından açıklanan büyüme veya satış rakamlarıyla ilgili ortaya atılan haberler, kullanıcıların ilgisini normalden çok daha fazla çekmekte.

İşte bu yüzdendir ki her gün büyük teknoloji şirketleri tarafından açıklanan kayıtlı kullanıcı sayısı, akıllı telefon satışı veya kazanılan yıllık gelirler gibi birçok yeni haberle karşılaşmaktayız.

Şubat ayında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan WhatsApp, şüphesiz ki şu an dünyanın en popüler ve en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması. Bunu bir kez daha hem rakiplerinin gözüne sokmak hem de kullanıcılarına göstermek isteyen WhatsApp, yaptığı açıklamayla birlikte uygulama üzerinde kullanıcıların 24 saatte göndermiş oldukları toplam 64 milyar mesajın yeni bir rekor olarak kayıtlara geçtiğini duyurarak adeta gövde gösterisi yaptı.

Ocak ayında yani bundan yaklaşık üç ay önce yaptığı açıklamada, WhatsApp üzerinde kullanıcıların 24 saat içerisinde 50 milyar mesajlaş attıklarını duyuran şirket, aradan geçen üç ayın sonunda günlük mesajlaşma sayısını 64 milyara çıkarmayı başararak, bu alanda yüzde 28'lik bir büyüme gerçekleştirmiş oldu.

Bu da gösteriyor ki Facebook'un WhatsApp'ı satın almasıyla birlikte uygulama söylendiği gibi değer kaybetmek yerine şimdiye dek olmadığı kadar büyük bir yükselişe geçmeyi başarmış. Aynı başarıyı satın aldığı bir diğer uygulama olan Instagram'la da yakalayan Facebook, eminim ki bu durumdan oldukça memnundur.

Aşağıda yer alan bağlantılar yardımıyla WhatsApp'ı mobil cihazlarınız üzerine indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

YORUMLAR