WhatsApp 400 Milyon Aktif Kullanıcı Sayısına Ulaştı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz gün içerisinde yaptığı duyuruyla birlikte aylık 400 milyon aktif kullanıcı sayısını geride bırakarak, kendileri için yeni bir dönüm noktasına daha geldiklerini bildirdi. Şimdiye kadar hiçbir mobil mesajl

WhatsApp 400 Milyon Aktif Kullanıcı Sayısına Ulaştı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz gün içerisinde yaptığı duyuruyla birlikte aylık 400 milyon aktif kullanıcı sayısını geride bırakarak, kendileri için yeni bir dönüm noktasına daha geldiklerini bildirdi. Şimdiye kadar hiçbir mobil mesajlaşma uygulamasının ulaşamayı başaramadığı bu sayının WhatsApp tarafından geride bırakılmış olması, bu noktada WhatsApp'ın dünya üzerinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olduğunubir kez daha kanıtlamış oldu.

Şirket tarafından resmi blog sayfası üzerinde yapılan açıklamada "Bahsedilen 400 milyon kullanıcı sayısı WhatsApp'a kayıtlı olan kullanıcıların değil servisi her ay aktif olarak kullanmakta olan kullanıcıların sayısıdır." sözlerine yer verildi. Sadece geçtiğimiz 4 ay içerisinde WhatsApp aktif kullanıcıları arasına 100 milyon kişiyi daha eklemeyi başararak, bu alanda da bir rekor kırmayı başardı.

WhatsApp'ın geneli mühendislerden oluşan 50 kişilik ekibi göz önüne alındığı zaman, bu başarı gerçektende oldukça etkileyici. Ayrıca şirket tarafından yapılan başka bir açıklamaya göre, Whatsapp'ın tanıtımını yapmak için herhangi bir hedefli reklam veya pazarlama kampanyası da kullanılmadı. Bu da WhatsApp'ın kullanıcılar tarafından çok sevildiğini ve uygulamanın en büyük reklamının kullanıcılar tarafından yapıldığını gösteriyor.

"Biz buradayız çünkü insanların arkadaşlarıyla, çalışanlarıyla ve sevdikleriyle olan WhatsApp hikayelerini dinlemeyi seviyoruz." açıklaması yine şirketin blog yazısında kullanıcılarıyla paylaştığı samimi mesajlar arasında yerini aldı.

Kullanıcıların Android, iOS, BlackBerry, Nokia S40, Symbian ve Windows Phone platformları üzerinde kullanabildikleri 99 cent'lik mesajlaşma uygulaması, bildiğiniz gibi herhangi bir SMS paketine ihtiyaç duymadan internet paketiniz yardımıyla sevdiklerinizle ücretsiz bir şekilde mesajlaşmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca WhatsApp'ın kurucuları uygulamaları içerisinde reklam satmamak konusunda aldıkları kararın hala arkasında durduklarını da gururla yinelediler.

Aşağıdaki bağlantılar yardımıyla WhatsApp uygulamasının Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry ve Symbian versiyonlarına hızlı bir şekilde ulaşabilir ve mobil cihazlarınız üzerine indirebilirsiniz.

YORUMLAR