WhatsApp'tan Yeni Açıklama! Geri Adım Atılacak Mı?

WhatsApp'tan gizlilik sözleşmesi ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. WhatsApp geri adım atmayacak! Detaylar haberimizde.

whatsapp-aciklama-geri-adim-atmayacagiz

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi ile gündemden düşmüyor. Kullanıcılar WhatsApp hesaplarını siliyor ve diğer mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapıyor. WhatsApp tarafından gizlilik sözleşmesi ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. İşte yapılan açıklama ve son durum.

WhatsApp Geri Adım Atacak Mı? WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi Açıklaması

WhatsApp'ın geri adım atmayacağı merak ediliyor. Şirket yeni açıklamada bulundu.

WhatsApp tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada "Bazı söylentilere değinmek ve yüzde 100 net olmak istiyoruz. Özel mesajlarınızı uçtan uca şifreleme ile korumaya devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini etkilemez" cümlelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar söylendi:

"Özel mesajlarınızı göremeyiz veya aramalarınızı duyamayız, Facebook da göremez. Ne WhatsApp ne de Facebook mesajlarınızı okuyamaz veya WhatsApp üzerinden arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla yaptığınız aramaları duyamaz. Ne paylaşırsanız paylaşın, aranızda kalır. Bunun nedeni, kişisel mesajlarınızın uçtan uca şifreleme ile korunmasıdır. Bu güvenliği asla zayıflatmayacağız."

Yapılan açıklamadan anlaşılacağı üzere WhatsApp'ın geri adım atmayacak.

Türkiye Harekete Geçti: KVKK'dan Açıklama

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi:

Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sizler konu hakkında ne düşünüyorsunuz? WhatsApp sözleşmesini kabul ettiniz mi? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın! Telegram kanalımıza katılarak hem sorular sorabilir hem de teknolojik ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Telegram kanalımıza burada yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

WhatsApp'tan Resmi Açıklama Geldi: Facebook Mesajlara Erişecek Mi?
İNTERNET

WhatsApp'tan Resmi Açıklama Geldi: Facebook Mesajlara Erişecek Mi?

WhatsApp mesajlarını Facebook görecek mi? Kullanıcılar WhatsApp rakibi Telegram, Signal ve Bip gibi uygulamalara geçiş yapmaya başladı.

WhatsApp Yerine Kullanılabilecek Mesajlaşma Uygulamaları

Telegram APK

Telegram APK

Telegram APK, WhatsApp alternatifi olarak kullanılabilecek en iyi mesajlaşma uygulamalarından biri. Telegram Messenger Android telefonlara ücretsiz yüklenebilir.

ÜCRETSİZ
Facebook Messenger (APK)

Facebook Messenger (APK)

Facebook Messenger (APK), Facebook arkadaşlarınızla çok daha hızlı ve eğlenceli bir şekilde mesajlaşmanıza olanak sağlayan ücretsiz bir mesajlaşma uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
WeChat APK

WeChat APK

WeChat APK, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz popüler mesajlaşma ve sesli görüşme uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
Skype

Skype

Dünyanın en çok kullanılan sesli ve görüntülü iletişim servislerinden biri olan Skype'ın Android için geliştirilmiş sürümüdür.

ÜCRETSİZ
KakaoTalk

KakaoTalk

KakaoTalk, birebir ve grup konuşmaları yapabileceğiniz etkili bir Android uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
BiP APK

BiP APK

BiP APK Android, Turkcell'in WhatsApp'a alternatif ücretsiz mesajlaşma ve kaliteli görüntülü arama uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
Signal

Signal

Kullanıcıların gizliliği için tasarlanan Signal, açık kaynaklı bir mesajlaşma uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
Kik Messenger

Kik Messenger

Arkadaşlarınızla yer farketmeksizin her yerden sohbet etmek isteyeilirsiniz. Hızlı, basit ve tek amacı anlık mesajlaşma olan Kik Messengerı, Android yüklü telefon ya da tablet bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

ÜCRETSİZ
Viber

Viber

Viber, tüm sevdiklerinizle ücretsiz şekilde mesajlaşmanıza ve HD kalitesinde sesli görüşmeler yapmanıza olanak sağlayan ücretsiz bir Android mesajlaşma uygulamasıdır.

ÜCRETSİZ
 

YORUMLAR