WhatsApp Çevrimiçi Kullanıcı Sayısını 10 Ayda İkiye Katladı

Dünya üzerinde en çok kullanılan ücretsiz mobil mesajlaşma uygulamalarının başında şüphesiz ki WhatsApp geliyor ve uygulama gün geçtikçe daha çok kullanıcı tarafından kullanılmaya devam ediyor. Kullanıcı kitlesi sürekli olarak büyüme gösteren ve kullanıc

WhatsApp Çevrimiçi Kullanıcı Sayısını 10 Ayda İkiye Katladı

Dünya üzerinde en çok kullanılan ücretsiz mobil mesajlaşma uygulamalarının başında şüphesiz ki WhatsApp geliyor ve uygulama gün geçtikçe daha çok kullanıcı tarafından kullanılmaya devam ediyor. Kullanıcı kitlesi sürekli olarak büyüme gösteren ve kullanıcılar tarafından beğenilerek kullanılan uygulamalarıyla ilgili şirketin CEO'su Jan Koum geçtiğimiz günlerde çok çarpıcı istatistikleri kullanıcılarla paylaştı.

2013'in Nisan ayında aktif kullanıcı sayılarının yaklaşık 200 milyon civarında olduğunu söyleyen Koum, şu an Whatsapp'ı dünya genelinde 430 milyondan fazla kullanıcının aktif olarak kullandığını sözlerine ekledi. Bu da demek oluyor ki WhatsApp kullanıcı sayısını yaklaşık 10 aylık bir zaman dilimi içerisinde 2 katından daha yüksek bir seviyeye taşımayı başardı.

Aktif kullanıcı sayısında yaşanan bu artışla birlikte doğal olarak WhatsApp kullanıcılarının günlük mesajlaşma sayıları da büyük bir artış gösterdi. Bundan yaklaşık 10 ay önce WhatsApp kullanıcıları günlük yaklaşık 20 milyar civarında mesaj atarken, 2014 yılıyla birlikte günlük mesajlaşma sayıları 50 milyarı geride bırakmış durumda.

Özel mesajlaşmanın son zamanlarda popülerliğini oldukça artırdığını düşündüğümüz zaman WhatsApp'ın yakaladığı bu başarıyı çok da yadırgamamak gerekiyor diye düşünüyorum. Artık insanlar Facebook, Twitter, Instagram ve benzeri sosyal ağlar üzerinden mesajlaşmak yerine WhatsApp gibi daha pratik ve ücretsiz mesajlaşma çözümlerine yöneliyorlar. Bu da hem WhatsApp'ın hem de benzeri mobil mesajlaşma programlarının oldukça işine geliyor gibi görünüyor.

Aşağıda yer alan bağlantılar yardımıyla WhatsApp'ı mobil cihazlarınız üzerine indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hearthstone Açık Beta Sürecine Girdi

YORUMLAR