WhatsApp Gizlilik Politikası İçin Reklam Kampanyası Başlattı

WhatsApp gizlilik politikası ile ilgili endişelere son vermek için yeni bir reklam kampanyasını devreye soktu. Peki, şirket gizlilik reklamıyla ne hedefliyor?

WhatsApp gizlilik politikası ile ilgili hem ülkelerden hem de kullanıcılardan gelen eleştirilerin ardından reklam kampanyası başlattı. Facebook'a bağlı anlık mesajlaşma uygulamasının kısa bir süre önce kullanıcıların uygulamadan vazgeçmesine neden olan gizlilik sözleşmesinin yarattığı sorunların önüne geçmek için şirket kullanıcıların güvenini tekrardan kazanmaya çalışıyor.

WhatsApp Gizlilik Politikası Endişelerini Gidermeye Çalışıyor

Sosyal medya devi Facebook'a ait olduğu bilinen WhatsApp, uygulama ile ilgili belirsizliklerin ardından yeni bir reklam kampanyası başlattı. Anlık mesajlaşma uygulamasına yönelik eleştirilere cevap vermek isteyen şirketin başlattığı kampanyada uçtan uca şifreleme özelliği ön plana çıkarılıyor.

WhatsApp'ın resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan reklamda bir masada oturan dört kişiye odaklanılıyor. Bu dört kişiden ikisi, masanın altından WhatsApp'ı kullanarak birbirine mesaj gönderiyor. Reklamda uçtan uca şifreleme (End-to-End Encryption veya E2EE) sayesinde bu mesajların başka kimse tarafından okunamayacağının mesajı veriliyor.

Anlık mesajlaşma uygulamasının kullanıcıları, WhatsApp'ın tweette yer verilen videoda odaklanılan E2EE'den başka hiçbir gizlilik özelliği olmadığını, kullanıcıların alternatif uygulamalara odaklanması gerektiğini belirtmeye devam etti.

Şirketin başlatmış olduğu kampanya, bu haftadan itibaren İngiltere ve Almanya'daki kullanıcılara gösterilmeye başlanacak. İlerleyen günlerde ise dünya genelindeki kullanıcılara ulaştırılacak. Bu reklamın hedefinde kullanıcıların veri paylaşımı ile ilgili endişelerini sonsuza kadar ortadan kaldırmak var ancak şirketin bunu gerçekten de başarıp başaramayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

WhatsApp Toplanan Bilgiler Nasıl Öğrenilir?
GÜVENLİK

WhatsApp Toplanan Bilgiler Nasıl Öğrenilir?

WhatsApp toplanan bilgiler öğrenilebilir mi? Anlık mesajlaşma uygulaması tarafından toplanan bilgileri öğrenmenin ve indirmenin bir yolu var mı? Yakın bir zamanda Avrupa Birliği dışında kalan ülkelerdeki kullanıcılarının güvenini sarsan uygulama hakkında endişeleriniz varsa yalnız değilsiniz.

Uçtan Uca Şifreleme Ne İşe Yarar?

End-to-end encryption olarak da bilinen uçtan uca şifreleme, mesajların belirli bir sunucuda değil, kullanıcıların cihazında saklanmasına dayanan bir sisteme dayanıyor. Anlık mesajlaşma uygulamasında varsayılan olarak bütün sohbetler uçtan uca şifreleme ile korunur. Bu, mesajlarınızın herhangi bir sunucuda saklanmasının önüne geçer.

WhatsApp üzerinden gönderilen ve alınan mesajların bir sunucuda saklanmaması, kullanıcıların gizliliği açısından oldukça önemli. Bu sistem sayesinde mesajlar sadece alıcı ve gönderen kişi tarafından erişilebilir. Bu sistemin kullanıldığı mesajlaşma uygulamalarında ortadaki kişinin varlığı normal şartlarda söz konusu dahi olmaz ancak ortadaki kişi eğer kullanıcılardan birinin cihazına erişebiliyorsa konuşmaları elbette ki görebilir.

Ortadaki kişinin sohbete dahil olmaması için bu nedenle gizliliğe oldukça önem vermek gerekiyor. Bunu sağlamanın bir yolu da herkesten gelen dosyaları indirmemek, bağlantılara tıklamamaktan geçiyor.

YORUMLAR