Whatsapp iPhone İçin Abonelik Sistemine Geçiyor

Whatsapp iPhone Kullanıcıları İçin de Ücretsiz Oluyor

Whatsapp iPhone İçin Abonelik Sistemine Geçiyor


Whatsapp CEO'su Jan Koum, Hollanda'lı gazeteci Alexander Klopping'e yaptığı açıklamalarda Whatsapp servisinin artık iPhone kullanıcıları için de abonelik sistemi ile işleyeceğini ve ilk 1 yıl boyunca ücretsiz olacağını açıkladı.

Halihazırda Blackberry, Windows Phone ve Android kullanıcıları Whatsapp'a ilk sene ücretsiz ardından da yıllık 1 dolar ücret ile sahip olabiliyor. Fakat iPhone kullanıcılarının bu uygulamayı indirmek için direk olarak 0.99 dolar ödemesi gerekiyor. Aradaki tek fark ise hayat boyu bir daha para ödemeyecek olmaları.

2013 yılı içerisinde hayata geçirecekleri sistem için Koum "Artık iPhone kullanıcıları da diğer sistem kullanıcıları gibi ilk seneyi ücretsiz olarak kullanacaklar. Ardından da senelik 1 dolarlık ödemeler ile kullanmaya devam edebilecekler. Bu sistem sadece yeni kullanıcılar için geçerli olacak olup daha önce satın alanları etkilemeyecektir" şeklinde bir açıklama yaptı.

Koum ayrıca Whatsapp'ın herhangi bir PC/Mac uygulamasının olmayacağını ve insanların her zaman yanında taşıdıkları mobil cihazlarda kalmaya devam edeceğini belirtti. Bir diğer merak edilen soru olan görüntülü konuşmanın Whatsapp'a eklenmesi konusunda ise 'kesinlikle bu yıl değil' şeklinde şimdilik olumsuz fakat ileride olabileceğine işaret eden bir cevap verdi.

Whatsapp günde ortalama 17 milyar mesaj gönderilen ve sadece Android sisteminde 100 milyondan fazla kullanıcısı olan bir uygulama. İnternet üzerinden mesajlaşma, resim gönderme/alma ve sesli mesaj gönderme sağlayan bu uygulamaya en büyük rakip olarak ülkemizde de hızla yayılan MessageMe ve Line göze çarpmaktadır.

WhatsApp BlackBerry 10'a Geliyor

YORUMLAR