WhatsApp'ta Kaybolan Mesaj Gönderirken Dikkat: Artık Kaydedilebilecek

Meta, yakın zamanda getireceği güncellemeyle birlikte WhatsApp'taki mesajların silinmeden kaydedilmesine imkan tanıyacak. Detaylar haberimizde!

WhatsApp'ta Silinen Mesajlar Gönderirken Dikkat: Artık Kaydedilebilecek

Artık WhatsApp'ta silinebilen mesajlar göndermeden önce iki kere düşünmeniz gerekecek. Yakın zamanda getirilen bir özellik, kaybolan mesajların kaydedilmesine olanak sağlıyor.

Buna göre gönderen kişinin izni dahilinde kaybolan mesajları dahi kaydetmek mümkün olacak.

WhatsApp'ta Silinen Mesajlar Gönderirken Dikkat: Artık Kaydedilebilecek

Kaydetme İzni Mesajı Gönderene Ait Olacak

Şu an WhatsApp üzerinden başta konum ve fotoğraflar olmak üzere kaybolan mesaj gönderimi sıkça kullanılıyor. Ancak şimdiye kadar bu paylaşımları kaydetmenin herhangi bir yolu yoktu.

Bu bağlamda çalışmalarını gerçekleştiren Meta ekibi, WhatsApp'a kaybolan mesajların da kaydedilebileceği bir sistemi ekledi.

Ancak bu durum kaybolan mesajların temel özelliği olan "oku ve yok et" mantığını çöpe atmıyor. Aksine, kaybolan mesajların mesajı gönderen kişinin izni dahilinde görülebileceği aralığı uzatıyor.

Buna göre bir mesajı kaydetmek isteyen kullanıcı, üzerine basılı tutarak "Kaydet" seçeneğine tıklayabilecek. Bu işlem gerçekleştiğinde mesajı gönderen kişiye, kaydetme işlemini onaylayıp onaylamadığı hakkında bildirim gidecek.

Instagram'ın sahip olduğu "Koleksiyonlar" özelliğine benzese de ayrıca kaybolan mesajların da sisteme dahil edilmesi, kullanışlı bir özellik olarak öne çıkıyor. Özelliğin dünya çapında önümüzdeki haftalarda duyurulması bekleniyor.

WhatsApp Gelen Fotoğraflar Galeride Gözükmüyor, Nasıl Düzeltilir?
NASIL YAPILIR

WhatsApp Gelen Fotoğraflar Galeride Gözükmüyor, Nasıl Düzeltilir?

Kullanıcılar, WhatsApp'ta başkası tarafından gönderilen medya dosyalarının otomatik olarak galeriye kaydedilmemesi durumunda WhatsApp gelen fotoğraflar galeride gözükmüyor, çözümü nedir sorusunun cevabını araştırıyor.

YORUMLAR