WhatsApp Sohbet Yedeklerini Şifreleme Özelliğini Test Ediyor

WhatsApp sohbet yedeklerini şifreleme özelliğini test ediyor. Peki, popüler anlık mesajlaşma uygulamasına şifreleme özelliği ne zaman gelecek? İşte detaylar!

WhatsApp sohbet yedeklerini şifreleme özelliği üzerinde çalışıyor. WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre kullanıcılar, sohbet edekleri için şifre belirleyebilecek. Böylece üçüncü taraf kişiler, yedeklenen sohbet geçmişine erişemeyecek. Yeni özelliğe ilişkin tüm ayrıntılar haberimizde.

Whatsapp Sohbet Yedeklerini Şifreleme Özelliği Ne Zaman Gelecek?

Miyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan WhatsApp Messenger, özellikle gizlilik ve güvenlik konularında son zamanların en çok konuşulan anlık mesajlaşma platformu oldu. Şirket, güncellenen gizlilik sözleşmesi nedeniyle eleştirilerin odağı haline gelmişti. Mesajlaşma platformunun gizlilik ve güvenlik odaklı bir yenilik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgilere göre sohbet platformu şu anda yedeklenen sohbetler için şifreleme özelliği üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar şifreleme özelliği sayesinde sohbet yedeklemeleri için şifre belirleyebilecek. Böylece bulutta yer alan sohbet geçmişine yalnızca belirlenen şifre ile ulaşılabilecek. Kullanıcı şifreyi unuttuğunda ise yedeklere hiçbir şekilde erişemeyecek.

Paylaşılan ekran görüntüleri, özelliğin nasıl görüneceği hakkında bilgi sahibi olmamıza olanak sağlıyor. Oluşturulacak şifrelerin en az 8 karakter olması gerekiyor. WhatsApp Messenger kullanıcıları belirledikleri şifreyi kullanarak sohbet yedeklerine erişebilecek. Güvenlik anlamında önemli bir role sahip olan şifreler, yedeklenen sohbetlere diğer kişilerin ulaşmasını önemli ölçüde zor hale getirecek.

Kullanıcıların oluşturulan şifreleri unutmaması gerekiyor çünkü bir ekran görüntüsünde unutulan şifreleri kurtarmaya yönelik herhangi bir yardım seçeneğinin yer almayacağı uyarısı bulunuyor. Bu sebepten ötürü kullanıcıların belirledikleri parolalar kritik bir öneme sahip. Yukarıda yer alan tweet üzerinden söz konusu özelliğe ait ekran görüntülerine ulaşabilirsiniz.

Şifreleme özelliğinin Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanılabileceği belirtiliyor. Sohbet geçmişini daha güvenli hale getiren özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor fakat çok yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Özellik ortaya çıktığı günden itibaren tüm kullanıcılar tarafından büyük bir merak içerisinde beklenmeye başlandı. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp Messenger'a gelecek yeni özellik ile ilgili sizin düşünceleriniz neler? Anlık mesajlaşşma uygulamasının yakın bir zamanda alacağı yeni şifreleme özelliğine dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle ve okurlarımızla paylaşmayı unutmayın.

WhatsApp Arşiv Özelliği İçin Yeni Seçenek Yolda
MOBİL

WhatsApp Arşiv Özelliği İçin Yeni Seçenek Yolda

WhatsApp arşiv özelliği için anlık mesajlaşma uygulamasının kullanıcılarına yeni bir seçenek sunmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR