WhatsApp Windows Phone Store'daki Yerini Tekrar Alacak Mı?

Kısa süre önce Windows Phone uygulama marketten kaldırılan WhatsApp'ın tekrar sunulup sunulmayacağı hakkında Windows'tan açıklama geldi.

WhatsApp Windows Phone Store'daki Yerini Tekrar Alacak Mı?

Son dönemlerin en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp Windows Phone uygulama marketten geçtiğimiz haftasonunda kaldırılmıştı ve kullanıcılar uygulamayı indiremiyordu. İşin ilginç yanı ise ne WhatsApp ne de Windows cephesi yetkililerinden olay daha tazeyken konuya ilişkin tatmin edici bir açıklama yapılmamış olmasıydı.

Windows 8 ve 8.1 yüklü cihazlarla uygulama market içerisinde gerçekleştirilen arama sonucunda WhatsApp'a dair herhangi bir sonuç bulunmuyor ve ekranda uygulamanın yayında olmadığını belirten bir mesaj çıkıyor.

Kaldırma işleminden bir süre sonra sonra yapılan açıklama çerçevesinde uygulamanın teknik sebeplerden ötürü kaldırıldığı belirtildi. Dahası, Windows'un bu teknik problemi çözmek için çabaladığı ve en kısa sürede uygulamanın markette yerini tekrar alacağı verilen bilgiler arasında.

Resmi kaynaklardan alınan açıklamaları bir kenara bırakacak olursak, çoğu kullanıcı WhatsApp'ın kaldırılma sebebinin güvenlik konusunda meydana gelen bazı problemlerin olduğunu savunuyor. Açıkçası bu düşünce uygulamanın kullanıcıları açısından epey endişe verici. Sonuçta birçok kullanıcı mesajlaşmak ve haberleşmek için bu uygulamayı kullanmakta ve kişisel bilgilerin güvenliği riskte olabilir. Elbette bu sadece bir düşünceden ibaret fakat gerçek sebep bu olsa bile yetkililer kullanıcıları telaşlandırmamak için bu bilgiyi resmi olarak sunmayacaktır.

YORUMLAR