WhatsApp'tan Yeni Açıklama: Sözleşmeden Vazgeçmiyoruz

Bir süredir konuşulan gizlilik sözleşmesi hakkında WhatsApp'tan yeni açıklama geldi. Peki WhatsApp geri adım attı mı? İşte merak edilenler!

Yeni WhatsApp Açıklaması: Sözleşmeden Vazgeçmiyoruz

Geçtiğimiz haftalarda kullanıcılara yeni gizlilik sözleşmesini dayatan WhatsApp, o zamandan bu yana dünya genelinde pek çok kullanıcı kaybetti. Peki şirket sözleşmeden geri adım atacak mı? Konu hakkında WhatsApp'tan yeni açıklama geldi!

WhatsApp'tan Gizlilik Sözleşmesi için Yeni Açıklama!

WhatsApp Blog üzerinden açıklamalarda bulunan şirket, konu hakkında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

"Bugün, WhatsApp kullanıcılarının hizmet koşullarımızı ve gizlilik ilkemizi incelemelerine yönelik güncel planlarımızı paylaşıyoruz. Daha önce bu güncelleme hakkında çok fazla sayıda yanlış bilgiyle karşılaştık ve tüm yanlış anlaşılmaları gidermek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

WhatsApp’ta işletmelerle sohbet etmenin veya işletmelerden alışveriş yapmanın yeni yöntemlerinisunduğumuzu ve bu yöntemlerin tamamen isteğe bağlı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Kişisel mesajlar her zaman uçtan uca şifrelidir. Bu sayede WhatsApp kişisel mesajlarınızı okuyamaz ve dinleyemez."

"Bu konuda neyi daha iyi yapabileceğimiz üzerine derinlemesine düşündük. Herkesin, geçmişten bu yana uçtan uca şifrelemeyi savunduğumuzu bilmesini ve kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini koruma konusundaki kararlılığımızdan emin olmasını istiyoruz. Bu doğrultuda, değerlerimizi ve güncellemelerimizi doğrudan WhatsApp’ta paylaşmak için artık Durum özelliğimizi kullanıyoruz. İlerleyen günlerde sesimizi daha net bir şekilde duyurmak için çok daha fazlasını yapacağız.

Önümüzdeki haftalarda, WhatsApp’ta güncellemeyle ilgili daha fazla bilgi içeren bir uyarı mesajı yayınlayacağız. Kullanıcılar bu bilgileri kendilerine uygun bir zamanda okuyabilecekler. Ayrıca bize ulaşan endişelere yanıt vermek için bu sayfaya daha fazla bilgi ekledik. Son olarak, WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilmeleri için bu güncellemeleri inceleyip kabul etmelerini kullanıcılara hatırlatmaya başlayacağız.

Kullanıcıların WhatsApp’ı ücretsiz olarak nasıl sunabildiğimizi bilmelerinin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Her gün milyonlarca kullanıcı, telefon etmekten ya da e-posta göndermekten daha kolay olduğu için işletmelerle WhatsApp üzerinden sohbet ediyor. Kullanıcılarımızdan değil, WhatsApp’ta müşteri hizmetleri sunan işletmelerden ücret alıyoruz.

İşletmeler, bazı alışveriş özelliklerini kullanmak ve farklı uygulamalar arasında envanterlerini yönetebilmek için Facebook'la çalışmayı tercih edebilirler. Kullanıcıların işletmelerle iletişim kurmak isteyip istemediklerine karar verebilmeleri için, doğrudan WhatsApp’ta daha fazla bilgi sunuyoruz."

rekabet-kurulu-whatsapp-kararinin-gerekcesi

"Bu süre zarfında, bazı kullanıcıların sunulan özellikleri görmek amacıyla diğer uygulamaları deneyebileceğini anlıyoruz. Bazı rakiplerimiz kullanıcıların mesajlarını göremediklerini öne sürdüler. Bir uygulama uçtan uca şifreleme özelliği sunmuyorsa varsayılan olarak mesajlarınızı okuyabilir.

Bazı uygulamalarsa WhatsApp’tan bile daha az bilgiye ulaşabilmeleri nedeniyle daha iyi olduklarını iddia ediyorlar. WhatsApp, güvenilir ve güvenli bir hizmet sunabilmek için, bazı sınırlı sayıda verilere erişim sağlayabiliyor. Kullanıcıların da mesajlaşma hizmetlerinde bu özellikleri aradıklarına inanıyoruz. Kararlarımızı daha özenli ve dikkatle inceleyerek almaya gayret ediyoruz ve bu sorumlulukları daha fazla değil, daha az bilgiyle yerine getirmenin yeni yollarını geliştirmeye devam edeceğiz.

Endişelere yanıt vermemize yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her zamanki gibi tüm soruları yanıtlamaya hazırız. 2021 yılına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve önümüzdeki hafta ve aylarda başka yenilikleri de sizinle paylaşmayı heyecanla bekliyoruz."

Rekabet Kurulundan WhatsApp Kararı Geldi!
GÜVENLİK

Rekabet Kurulundan WhatsApp Kararı Geldi!

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın sahibi olan Facebook, geçtiğimiz aylarda tartışılan bir karar almıştı. WhatsApp Business bilgilerini diğer Facebook şirketleriyle paylaşmak için kullanıcılardan izin isteyen şirket, iznin verilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamaz hale geleceğini söylemişti.

YORUMLAR