WhatsApp'a Sesli Arama Özelliği Geliyor!

WhatsApp'ta değişim başladı. Yeni özellik WhatsApp'ı daha da yukarıya taşıyacak

WhatsApp'a Sesli Arama Özelliği Geliyor!

Anlık mesajlaşma devi WhatsApp Mobile World Congress 2014 etkinliğinde büyük bir duyuru yaptı. Çok kısa bir süre önce Facebook tarafından satın alınan WhatsApp'ta büyük değişiklikler gerçekleşeceği belliydi. Bu değişikliklerin ilki oldukça çabuk duyuruldu. WhatsApp'ın CEO'su Jan Koum MWC 2014'te yaptığı basın açıklamasında 2014'ün 2. yarısında WhatsApp Messenger'a sesli arama özelliğinin geleceğini duyurdu.

Aslında WhatsApp'ta bir süredir sesli mesaj gönderme özelliği bulunuyordu. Mobil cihazınızla kaydedeceğiniz sesleri ses dosyası olarak karşı tarafa aktarmanız mümkündü. Fakat WhatsApp sesli çağrı yapma özelliğinin olmaması nedeniyle Viber gibi alternatiflerinin karşısında bir adım geriye düşüyordu. WhatsApp'a eklenecek bu yeni sesli çağrı özelliği sayesinde anlık mesajlaşma yazılımının marketteki kuvvetli konumunu daha da öteye taşıyacağı ve rakiplerinin karşısında büyük avantaj kazanacağı tahmin ediliyor.

WhatsApp CEO'su Jan Koum açıklamasında sesli arama hizmetlerinin mümkün olan en düşük oranda internet veri trafiği oluşturacağını ve bu veri trafiğinin suyunu çıkartacaklarını söylüyor. Jan Koum temel odak noktalarının basitlik olduğunu da sözlerine ekliyor. 

WhatsApp'ın sesli çağrı özelliği ilk olarak Android ve iOS işletim sistemleri için yayınlanacak. Güncellemeler yoluyla eklenecek özellik sonradan BlackBerry ve Windows Phone için de çıkış yapacak.

Parmak İzi Okuyuculu Samsung Galaxy S5 Tanıtıldı

YORUMLAR