WhatsApp'tan Yeni Rekor: Günde 27 Milyar Mesaj

WhatApp sadece bir gün içinde 27 milyar mesaj işleyerek daha önceki 18 milyar mesaj sayısını önemli ölçüde geride bıraktı.

WhatsApp'tan Yeni Rekor: Günde 27 Milyar Mesaj

Akıllı telefon kullanıcıları arasında oldukça popüler olan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, yeni bir rekora imza attı. WhatApp sadece bir gün içinde 27 milyar mesaj işleyerek daha önceki 18 milyar mesaj sayısını önemli ölçüde geride bıraktı.

Daha önce 2012’nin son gününde 18 milyar mesaj sayısına ulaşarak bir günde en fazla mesaj gönderilme ve alınma rekorunu kıran WhatsApp, dün bu rekorunu egale etti. WhatsApp üzerinden tam 10 milyar mesaj gönderilirdi ve 17 milyar mesaj alındı. Böylece şirket 18 milyar mesaj işleme sayısını 27 milyara çıkarmış oldu. Şirket alınan mesaj sayısı ile gönderilen mesaj sayısının farklı olmasının grup sohbetinden kaynaklandığını belirtti. Örneğin 10 kişiden oluşan bir grup sohbetinde 1 mesaj gönderildiğinde 10 mesaj alınmış olarak hesaplanıyor.

WhatsApp’ın sadece bir günde rekor düzeydeki bu mesaj sayısına ulaşmasının ardında aylık 200 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip olması yatıyor.

Yahoo!, Aktif Olmayan Hesapları Sıfırlayacak  

YORUMLAR