Wi-Fi 6E Kullanımı için Önemli Karar

Federal İletişim Kurulu geçtiğimiz senenin ilk aylarında Wi-Fi 6E teknolojisinin 1.200 MHz spektrumunun lisanssız bir şekilde kullanıma sunulacağını duyurmuştu.

Wi-Fi 6E Kullanımı için Önemli Karar

Amerika Birleşik Devletleri Federal İletişim Kurulu geçtiğimiz senenin ilk aylarında Wi-Fi 6E teknolojisinin 6 GHz bandında 1.200 MHz spektrumunun lisanssız bir şekilde kullanıma sunulacağını duyurmuştu. Columbia Temyiz Mahkemesi, çeşitli itirazların ardından kurumun bu kararını destekledi.

Wi-Fi 6E Kullanımı için Temyiz Mahkemesi Onayı!

Şu sıralar kullanmakta olduğumuz Wi-Fi standartları 2.4 GHz ve 5 GHz radyo bantlarını kullanır. Yakın bir gelecekte hayatımıza dahil olması planlanan Wi-Fi 6E ise, 6 GHz bandında çalışabilen bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Peki burada fark yaratan konu ne?

6 GHz spektrumu, diğer bantlarla örtüşmeyen bazı ek kanallar sunuyor: Wi-Fi Alliance'ın da ifade ettiği gibi Wi-Fi 6E 14 adet ek 80 MHz kanala ve 7 adet ek 160 MHz kanala izin verir. Bu, farklı bantlarda aktarımı sağladığı için, kalabalık ortamlarda bağlantıyı çok daha stabil ve dolayısı ile performanslı hale getiriyor.

FCC, bir buçuk yıl kadar önce 6 GHz bandında 1.200 MHz spektrumunun lisanssız bir şekilde kullanılabileceğini duyurmuştu. Ardından bu konudaki çeşitli itirazlarla karşılaştık. Columbia Temyiz Mahkemesi ise nihai kararı vererek FCC tarafından alınan kararı destekledi.

Wi-Fi 6 Nedir? Ne İşe Yarar? Ne Kadar Hızlı?

Wi-Fi 6 ile sunulan 2.4 GHz ve 5 GHz bant genişlikleri, Wi-Fi 6E sayesinde 6 GHz ile güncelenecek. Bu, üç farklı bantta (2.4 GHz, 5 GHz, 6 GHz) yayın yapmanın mümkün olacağı anlamına geliyor. Düzenleyici kurumlarca atılan adımlar daha yaygın hale geldikçe, Wi-Fi 6E teknolojisinin daha geniş ölçekte kullanılmaya başlandığını görebiliriz.

Wi-Fi 6E Nedir? Ne Kadar Hızlı? Wi-Fi 6'dan Farkı Ne?
İNTERNET

Wi-Fi 6E Nedir? Ne Kadar Hızlı? Wi-Fi 6'dan Farkı Ne?

Yeni bir modem ya da router alacaksanız Wi-Fi 6E nedir sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Peki, geçtiğimiz yıllarda sunulan kablosuz internet standardı tam olarak ne işe yarıyor? Bu rehberde kablosuz ağ tıkanıklığını azaltmayı hedefleyen Wi-Fi 6E teknolojisine dair merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız.

Peki siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Wi-Fi 6E internet deneyimimizde nasıl bir fark yaratabilir? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR