Wikipedia'dan Sonra Sıra Şimdi de Whatsapp'ta mı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) resmi Twitter hesabından yaptığı anket, ortalığı karıştırdı. Dün başlatılan ankette, “Whatsapp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız?” sorusunu bir gün içerisinde 30 bine yakın kişi oyladı. Anket, Wikip

Wikipedia'dan Sonra Sıra Şimdi de Whatsapp'ta mı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) resmi Twitter hesabından yaptığı anket, ortalığı karıştırdı. Dün başlatılan ankette, “Whatsapp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız?” sorusunu bir gün içerisinde 30 bine yakın kişi oyladı. Anket, Wikipedia’dan sonra Whatsapp’ın da kapanacağı düşüncesine sebep oldu.


Geçtiğimiz günlerde Whatsapp’ın çökmesi üzerine, bunun bir siber saldırı olabileceği açıklamasında bulunan BTK başkanı Ömer Fatih Sayan’ın, “O şirketin kendi kurallarına bağlı olarak herhangi bir otorite tarafından denetlenmesi bile yok. Bu anlamda oradaki kişisel bilgilerinizden kimse sorumlu değil." şeklindeki konuşmuştu. Bu güvensiz açıklamanın üzerinden 3 gün geçmeden böyle bir anket yayınlanması da, doğal olarak akla Whatsapp’ın kapanabileceği ihtimalini getirdi. Neyse ki yetkililer, anketin sadece kişilerin kullanım alışkanlıklarını ölçmek için yapıldığını açıkladı.

Oylamada yer alan diğer mesajlaşma uygulamaları, Bip, Viber, WeChat ve Line içerisinden hangisinin anketi kazanacağı 5 gün sonra belli olacak. 

Gündem Yine Wikipedia: 'Başka İçeriklerden Dolayı da Engellenebilir!'

BTK, WhatsApp Sıkıntısı ile İlgili 'Bu Tür Yazılımlara Güven Olmaz' Dedi

YORUMLAR