Winamp Bugün Kapanıyor

Winamp, 15 yılı aşkın süredir verdiği hizmeti bugün sonlandırarak kullanıcılarına veda ediyor. Geçen ay içerisinde yapılan duyuru ile açıklanan kapatılma kararı ile birlikte programı kullanmak isteyen kullanıcılar için son sürümü yayınlanmıştı.

Winamp Bugün Kapanıyor

MP3 oynatma programı dendiğinde şüphesiz aklımıza ilk gelen isim olan Winamp bugün hizmetini sona erdiriyor. 15 yılı aşkın bir süredir kullanıcılarına hizmet veren program, 1999 yılında AOL şirketi tarafından satın alındıktan sonra büyük bir çıkış yakalayıp, bunun sonrasında sürekli bir düşüşe geçerek kullanıcı kaybetmekteydi.

Uzun yıllardır bilgisayar kullanıcılarının en çok tercih ettiği medya oynatıcı olan Winamp'ın geçtiğimiz ay içerisinde yapılan duyuruyla birlikte bugün kapatılacağı belirtilmişti. Kapatılma sebebi açıklanmamasına rağmen, internette gezen söylentiler, kötü yönetimin kapanmanın en büyük sebebi yönünde.

İlk olarak Justin Frankel ve Dmitry Boldyrev tarafından geliştirildikten sonra 1999 yılında AOL'nin satın aldığı Winamp, hala bir çok kullanıcıya sahip olmasına rağmen eski popülaritesi yitirmiş durumda. Bunun nedenleri arasında internet üzerinden müzik dinlemenin kolaylaşması ilk sırada yer alıyor diyebiliriz. Özellikle YouTube, Spotify ve Deezer gibi servisler üzerinden istediğiniz müziklere kolayca erişme imkanı kullanıcıların favori şarkılarını indirip bilgisayarı üzerinden dinlemekten alı koyuyor.

AOL şirketi Winamp'ın kapanacağı duyurusunu yaptıktan sonra, kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar için son bir güncelleme yaparak programın yeni versiyonunu çıkarmıştı. Fakat bugünden itibaren Winamp'a başka bir güncelleme gelmeyecek. Winamp kullanıcısı iseniz ve yeni bir medya oynatıcı programı arıyorsanız haberimizin sonunda bulunan ''Winamp Alternatifi Programlar'' başlıklı bloğumuza göz atmanızı tavsiye ederim.

Son günlerde internette dolaşan son haberlere göre Winamp'ın başka bir şirkete satılıp, kullanıcılarına hizmet vermeye devam edeceği ve bu sayede güncellemelerin devam edeceği yönünde olsada bu haberlerin gerçekliği henüz bulunmuyor.

Winamp kullanıcısı iseniz ve Winamp kullanmaktan vazgeçmeyi düşünmüyorsanız programın son sürümünü aşağıdaki bağlantıları kullanarak sitemiz üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Winamp Alternatifi Programlar

YORUMLAR