Winamp'ı Özlediniz Mi? El Değiştiren Efsane Kısa Bir Süre Sonra Yenilenerek Karşımıza Çıkabilir

18 yaşını dolduran Winamp bize güzel bir sürpriz yapabilir

Winamp'ı Özlediniz Mi? El Değiştiren Efsane Kısa Bir Süre Sonra Yenilenerek Karşımıza Çıkabilir

Eğer bilgisayarınızda müzik dinlemek ve diğer medya dosyalarını oynatmak için mevcut medya oynatıcılar size aradığınız kullanışlılığı sunmuyorsa size güzel bir haberimiz var. 21 Aralık 1997 tarihinde, yani günümüzden tam olarak 18 yıl önce çıkış yapan Winamp, 90'lı yılların sonunda ve 2000'lerin başında hemen hemen her bilgisayarın demirbaşı haline gelmişti. ADSL hatlara geçildikten sonra internet bağlantı hızlarının artışına paralel olarak internetten MP3 indirme yaygınlaşmış, bu da beraberinde bilgisayarda medya oynatımının artmasını sağlamıştı. Ortaya çıkan bu medya oynatma ihtiyacını Winamp başarıyla karşılayabiliyordu.

18 yaşındaki efsane çıkışının ardından yakaladığı başarıyı maalesef 2000'li yılların ortalarında koruyamamıştı. Yazılımın geliştiricileri Justin Frankel ve Dmitry Boldryev sonradan Winamp'ı AOL'a satma kararı almıştı. AOL ise 2013 yılında Winamp'ı sonlandıracağını ve geliştirmeye devam etmeyeceğini duyurmuştu. Fakat Winamp'ın ömrü AOL'un medya oynatma yazılımını Radionomy adlı firmaya satmasıyla uzatılmıştı.

Winamp Radionomy'e satıldıktan sonra bu firmanın Winamp üzerinde herhangi bir çalışma yürütmemiş olması bu yazılımın kullanıcıları için hayal kırıklığı yarattığı söylenebilir. Neyse ki Winamp tekrar el değiştiriyor ve bu sefer oldukça güçlü bir firmanın eline geçiyor. Ubisoft, Dailymotion ve Deezer gibi markaların arkasındaki firma olan Vivendi Group Winamp'ın arkasındaki yeni siim olacak. 

Winamp'ın el değiştirmesi, ünlü medya oynatıcı üzerinde herhangi bir geliştirme yapmayan Radionomy'den kurtulması anlamına gelmekte. Bu da bize Winamp'ın günümüz teknolojisine uyumlu olan yenilenmiş versiyonunun yayınlanabileceğinin ipucunu veriyor. Gelişmeleri takip ediyor ve sizinle paylaşıyor olacağız.

YORUMLAR