Windows 10 Gecikecek

Windows 10 ne zaman çıkacak? Microsoft açıkladı

Windows 10 Gecikecek

Windows 9’mu olacak, 10 mu gelecek derken, Windows 10 teknik izleme sürümüyle bir süredir yayınlandı ve geliştiriliyor. Bu hafta Microsoft operasyon şefi Kevin Turner’ın da katılıp sunum yaptığı bir etkinlikte, Windows 10’a dair yeni bilgiler açığa çıktı. Şirketin yol haritasına göre 2015’in nisan ayı gibi nihai sürümünün çıkması beklenen yeni Windows, son bahara kaldı. Bir aydır Windows 10 teknik ön izleme sürümünü indirime açan Microsoft, 2015 şubat ayında tüketici ön izleme sürümünü, yaza giriş dönemi mayıs ayında ise geliştirici sürümünü yayınlayacak.

Windows 10’u daha teknik ön izlemesinden bile beğenen çok kullanıcı var. Hatırlatacak olursak, Windows 10’da başlat menüsü tekrar gelmekle beraber, kullanıcıya da istediği gibi ayarlama imkanı veriliyor. Windows 8 gibi işleri aceleye getirmek istemeyen Microsoft, bu sefer kullanıcıların daha çok benimseyeceği bir işletim sistemi yapmanın peşinde. Directx 12 gibi oyuncular için yeni teknolojilerin geliştirildiğini ve bunların Windows 10’la beraber geleceğini de işin içine katarsak, yeni işletim sistemi daha çok konuşulacağa benziyor.

Windows 10’un yanında yeni Office sürümü de 2015 yılında yayınlanacak. Yine Microsoft yetkilileri, Office 2016’nın 2015’in ikinci yarısında geleceği açıklandı.

YORUMLAR