Windows 10 Milyonları Devirmeye Devam Ediyor, 100 Milyon Cihazda Windows 10 Yüklü

Windows 10'un resmi olarak çıkış yapmasının üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Microsoft'un yeni işletim sistemi bir hayli iyi bir ilerleme tablosuna sahip.

Windows 10 Milyonları Devirmeye Devam Ediyor, 100 Milyon Cihazda Windows 10 Yüklü

Windows 10'un resmi olarak çıkış yapmasının üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Microsoft'un yeni işletim sistemi bir hayli iyi bir ilerleme tablosuna sahip. Hatırlanacağı üzere Microsoft geçtiğimiz yılın sonbahar aylarında Windows 10'u tüm dünyaya duyurmuştu. Bu resmi tanışma sürecinin hemen ardından yazılım devi kullanıcılara Windows 10'u bireysel olarak deneyebilmeleri için bir önizleme sürümü de sunmuştu. Windows 10 önizleme sürümü geliştirilmekte olan bir yazılım olmasına rağmen yoğun bir ilgi görmüş ve yüksek indirme rakamları yakalamıştı. Bu durum da Windows 10'un parlak bir geleceğe sahip olduğuna işaret ediyordu.

Windows 10 resmi olarak geçtiğimiz Temmuz ayının son günlerinde yayınlandı. Windows 10'un final versiyonunun çıkışının üzerinden çok kısa bir süre geçti ve buna rağmen Windows 10 hızlı bir şekilde yükselmeyi başardı. Elde edilen istatistiklere göre Windows 10 toplamda 100 milyon bilgisayar ve mobil cihaz üzerinde kullanılmakta.

Bu durum Microsoft'un Windows 8 ile birlikte yaşadığı kötü gidişatın sonu olmuş gibi görünüyor. Hatırlanacağı üzere firma Vista işletim sisteminde de benzer bir kötü gidişat elde etmiş, Windows 7 ile bu gidişatı durdurabilmişti. Windows 10 da Windows 7'yi andıran bir şekilde Microsoft'un yeni kurtarıcısı olabilir.

YORUMLAR