Windows 10 Yüklü Cihaz Sayısı 200 Milyonu Geçti

Son gelen rakamlara göre Windows 10 yüklü cihaz sayısı 200 milyonu geçti.

Windows 10 Yüklü Cihaz Sayısı 200 Milyonu Geçti

Yaklaşık 5 ay önce hayatımıza giren Windows 10, çıktığı günden itibaren kullanıcı kazanmaya devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre Windows 10 yüklü cihaz sayısı 200 milyonu geçti.

Yeni gelen raporlara göre, şu anda Windows 10 yüklü cihaz sayısı 200 milyon. Microsoft'un şu ana kadar geliştirdiği en hızlı ve stabil işletim sistemi olarak tanıtılan Windows 10, kullanıcılarını da tatmin ederek olumlu tepkiler alıyor. Bir çok kısmın görünüşüne göre Windows 10 Microsoft'un tekrar şahlanmasını sağlayacak. İşletim sisteminin ücretsiz olarak dağıtılmasının bu ölçümlerde önemli bir rolü olduğu da söylenebilir.

Microsoft, 2017 yılına kadar 1 milyar cihazın Windows 10 yüklenmiş olmasını hedefliyor ve emin adımlarla hedefine ilerliyor. Henüz 2016 gelmeden hedefin yüzde 20'lik kısmına ulaşıldı bile. Önümüzdeki 12 ay boyunca Windows 10'un daha fazla geliştirileceği ve hızlanacağı da belirtiliyor. 

Dağıtımına başlandığı gün 14 milyon cihaza yüklenen Windows 10'un hedefine ulaşması pek zor görünmüyor. Bugün  açıklanan rakamlarda önemli bir adımın daha geride kaldığı görülüyor. Windows 10'un henüz önizleme sürümlerinde bu başarının gelmesi neredeyse imkansızdı. Halen daha geliştirmelere devam eden Microsoft'un 2016 yılında Chrome ve Mozilla'ya rakip olabilecek bir güncelleme ile Edge'yi şahlandırmak da planları arasında. Ayrıca Windows 10'un mobil cihazlar üzerinde çalışması da bu rakamlar üzerinde büyük etken. Önümüzdeki günlerde ise Windows 10'un hedefine ulaşup ulaşmayacağını göreceğiz.

Windows 10'da Windows Defender Kapatma

Windows 10 Göreceğimiz Son Windows Olacak

YORUMLAR