Windows 10'un Çıkış Tarihini AMD Ağzından Kaçırdı

AMD CEO'su farkında olmadan Windows 10 beklentisini yükseltecek bir açıklama yaptı.

Windows 10'un Çıkış Tarihini AMD Ağzından Kaçırdı

AMD’nin CEO’su Lisa Su Windows 10’un resmi çıkış tarihini ağzından kaçırdı. Teknik Ön İzleme sürümlerinin başarılı olmasının yeni açıklanan tarihle bir ilgisi olabilir mi, bilinmez ama yeni sürüm beklediğimizden erken gelecek gibi. 

Microsoft’un Windows 10 sürümünü resmi olarak yazın sonunda değil, Temmuz ayında çıkaracağı açıklandı. AMD’nin CEO’su Lisa Su bu tarihten oldukça emin konuştu.

AMD’nin düzenlediği yıllık ‘yeni gelişmeler’ toplantısında konuşan Lisa Su, ‘...Windows 10’un Temmuz sonundaki çıkışından itibaren, biz de gelişmelerimizin hedefini okul sezonuna göre düzenleyeceğiz ve envanterimizi hazırlayacağız...’ cümlesini sarf etti.

Windows 10 Bu Yaz Çıkıyor haberimizde Windows 10’un çıkış beklentisinin yaz sonu olduğunu işaret etmiştik. Ancak haberimizde Windows 10 detaylarının yanı sıra Microsoft’un kesin bir çıkış tyarihi vermediğini de not etmiştik. Görünen o ki, Microsoft yeni sürümü biraz daha erken yayınlayacak. 190 ülkede aynı anda çıkacak olan Windows 10, 111 farklı dil desteği bulunduracak.

Yine de AMD’nin bu açıklamasının hala resmi bir tarafı yok. Microsoft cephesinden bir tepki gelmiş değil. Mayıs ayının başında ise Microsoft’un detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. Bu açıklamada adı hala Project Spartan olan tarayıcının resmi adı da konulacak.

 Windows 10 Ücretsiz Olarak Yayınlanacak

Windows 10 Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Windows 10 Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey

YORUMLAR