Windows 11 Ücretsiz Yükseltme İçin Tarih Verildi!

Windows 10 kullanıcıları, Windows 11 ücretsiz yükseltme işlemini ne zaman yapabilecek? Microsoft, uzun süredir merak edilen soruyu yanıtladı. İşte detaylar!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 11 ücretsiz yükseltme ile ilgili oldukça önemli bir açıklama yaptı. Şirket, orijinal Windows 10 işletim sistemine sahip olan kullanıcıların Windows 11'e ne zaman yükseltme yapabileceğini duyurdu.

Windows 11 Ücretsiz Yükseltme Nasıl Yapılacak?

Microsoft, Windows'un resmi Twitter hesabı üzerinden ücretsiz yükseltme seçeneğinin ne zaman sunulacağını duyurdu. Yapılan açıklama, yeni işletim sistemine herhangi bir ücret ödemeden yükseltmek isteyen Windows 10 sahiplerinin üzülmesine neden oldu.

Windows 11'de Olmayacak Özellikler Belli Oldu
YAZILIM

Windows 11'de Olmayacak Özellikler Belli Oldu

Microsoft, Windows 11'de olmayacak özellikleri paylaştı. Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni işletim sisteminde birçok Windows 10 özelliği olmayacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme süreci 2022 yılının ilk yarısında başlayacak. Yani Windows 10 sahipleri, ücretsiz yükseltme işlemini önümüzdeki yıl ocak ile haziran ayları arasında gerçekleştirebilecek. Dolayısıyla kullanıcıların uzun bir süre daha beklemesi gerekiyor.

Windows 11 Ücretsiz Yükleme Nasıl Yapılır?

 

Windows 11, tıpkı Windows 10 işletim sistemi gibi tamamen ücretsiz bir şekilde indirilebilecek ve kullanılabilecek. Tabii ki tüm özelliklerden faydalanabilmeniz için, işletim sisteminin yeni sürümüne sahip olmanız ya da ücretsiz yükseltme tekliflerinden faydalanmanız gerekecek.

Windows 11'i ISO dosyası aracılığı ile yüklemek isterseniz, ücretsiz yükseltme teklifinden feragat etmiş olacaksınız. Öte taraftan yeni işletim sistemini belirli kısıtlamalar dahilinde kullanabileceksiniz. Mevcut lisans anahtarınızı yeni sürümde kullanmak isterseniz, ücretsiz yükseltme programını beklemeniz gerekecek.

Eğer bir lisans anahtarınız yoksa ya da yeni bir lisans anahtarı satın alacaksanız, Windows 11 ISO dosyasını (henüz yayında değil) indirip kurarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Buna karşın mevcut lisans anahtarınızı kaybetmemek için format işlemini uygulamamanızı tavsiye ediyoruz.

Bilgisayarım Windows 11 ile Uyumlu mu? (Test Aracı)

Bilgisayarım Windows 11 ile Uyumlu mu?

Kullandığınız bilgisayarın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığını anlamanın en kolay yolu PC Health Check uygulamasını indirmek ve cihazınıza kurmak olacaktır. Microsoft tarafından yenilenen uygulama, şu andan itibaren bilgisayarınızın Windows 11 uyumluluğuna dair analiz yapabiliyor ve sonucu size bildiriyor.

Windows 11 Minimum Sistem Gereksinimleri Neler?

  • İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, 64-bit işlemci ya da SoC
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Depolama: 64 GB
  • Sistem Üretici Yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme Özellikli
  • TPM: TPM 2.0
  • Grafik Kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
  • Ekran: 9 inç boyut, 720p çözünürlük

Bilgisayarım Windows 11 Destekliyor mu? (Test Aracı)
NASIL YAPILIR

Bilgisayarım Windows 11 Destekliyor mu? (Test Aracı)

Bilgisayarım Windows 11 Destekliyor mu? - Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın Windows 11 ile uyumlu olup olmadığı konusunda çeşitli şüpheleriniz varsa, Microsoft tarafından yenilenen resmi test aracı ile merak ettiğiniz sorunun yanıtını hızlı ve kolay bir şekilde alabilirsiniz.

Geçtiğimiz haftalarda Ben Anonymous isimli bir YouTuber Windows 11 performans testi yapmıştı. 3DMark'ın Time Spy testinde Windows 10 6.872 puan alırken Windows 11 ise 7.426 puan almayı başarmıştı. GPU konusunda Windows 10 6.928 puan, Windows 11 ise 7.426 puan almıştı. CPU tarafında ise Windows 10 6.573 puana, yeni işletim sistemi ise 8.886 puana ulaşmıştı.

Çok sayıda kullanıcının kafasında Windows 11'in açılış hızı ile ilgili bazı soru işaretleri bulunuyordu. Anonymous tarafından yayımlanan video ile birlikte bu soru işareti de giderilmiş oldu. Yayımlanan videoya göre Windows 11, 13 saniyede açılıyor. Windows 10 ise 16 saniyede açıldı.

Geekbench testinde Windows 10, tek çekirdek performansında 1138 puanda kalırken yeni işletim sistemi ise tek çekirdek performansında 1251'e ulaşmıştı. Video, çok çekirdek performansı konusunda Windows 10'un 6284, Windows 11'in ise 7444 puana ulaştığını gözler önüne seriyor.

Peki siz Windows 11 hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni nesil işletim sistemi kullanışlı olmuş mu ve yüklemeyi düşünüyor musunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR