Windows 11'de Varsayılan Tarayıcıyı Değiştirmek Artık Daha Kolay

Windows 11'in çile çektiren varsayılan tarayıcı değiştirme ayarı Google Chrome'un yeni güncellemesiyle tarihe karışıyor gibi görünüyor. İşte detaylar!

Windows 11'de Varsayılan Tarayıcıyı Değiştirmek Artık Daha Kolay

Windows 11, varsayılan tarayıcınızı değiştirmeyi yorucu bir iş hâline getirmişti ancak yeni gelen güncellemeyle bu ayarı değiştirmek oldukça kolaylaştı. Artık Google Chrome, tek bir tıklamayla Windows'ta varsayılan tarayıcınız olma özelliğini kullanıma sunuyor.

Durumu bugüne kadar özetleyen Windows 11, ilk olarak yeni bir varsayılan tarayıcı ayarlama yöntemiyle çıkış yapmıştı. Microsoft, tarayıcıyla ilgili tüm görevler için bir varsayılan seçmek yerine, kullanıcıların bir tarayıcının açtığı her dosya türü de dâhil olmak üzere neredeyse her şey için varsayılan tarayıcılarını manuel olarak seçmeleri gereken bir noktaya getirmişti.

Bu apaçık bir şekilde kullanıcıları mümkün olduğunca Windows 11'deki varsayılan tarayıcı olan Microsoft Edge'de tutmak için yapılmış bir hamleydi. Buna verilen tepkinin ardından Microsoft, kullanıcıların Ayarlar menüsünden tek bir tıklamayla tarayıcı değiştirmesine izin vererek Windows 10'un varsayılan tarayıcı değiştirme yöntemine geri döndü.

Her iki işletim sistemi sürümündeki mevcut yöntem, Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan Uygulamalar kısmına gitmekten geçiyor ve ardından tarayıcıyı seçip varsayılan olarak ayarlamanız gerekiyor. Ancak şimdi Google Chrome, tarayıcıdan çıkmadan Windows'ta varsayılan tarayıcıyı değiştirmek için destek ekliyor.

Yeni Özellik Google Chrome'un Geliştirici Sürümünde Tespit Edildi

Birkaç hafta önce Chromium Gerrit'te ilk kez tespit edildikten sonra Windows için Google Chrome'un en son sürümü, varsayılan tarayıcınızı tek bir tıklamayla otomatik olarak değiştirmek için yeni bir destek ekledi. Leopeva64, Twitter üzerinden bu değişikliği paylaştı.

Bununla birlikte, bunun şu anda yalnızca Chrome Dev sürümünde yayınlandığını ve 106.0.5231.2 sürümünü gerektirdiğini belirtmek önemli. Şu anda Google Chrome'un kararlı sürümü 104.0.5112.81 olarak geçiyor ancak her şey yolunda giderse bu özelliğin sadece birkaç hafta içinde herkese ulaşması bekleniyor.

Bu "tek tıklama ile varsayılan tarayıcıyı değiştirme" şimdilik Chrome ile mümkün olsa da bunu mümkün kılan etkenleri diğer tarayıcıların da kullanacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle Google Chrome dışında bir tarayıcı kullanıyor olsanız bile varsayılan tarayıcınızı değiştirmek ilerleyen süreçte görünüşe göre daha kolay olacak.

YORUMLAR