Windows 7 İnternet Trafiği Windows 8'den Hızlı Artıyor

Windows 8'in büyüme hızının bile Windows 7'nin gerisinde kalması Microsoft için büyük kötü haberlerden birisi.

Windows 7 İnternet Trafiği Windows 8'den Hızlı Artıyor

Windows 8'in ortaya çıkışından beri istenen ivmeyi yakalayamamış olması maalesef Microsoft açısından oldukça üzücü bir haber ve şirket ne kadar çaba gösterirse göstersin işletim sisteminin kullanım oranını yeterli oranda arttıramıyor. Geçtiğimiz günlerde Windows XP kullanımındaki hızlı düşüşün Windows 8'e yarayacağı düşünülüyordu ancak bunun pek de doğru olmadığı ortaya çıktı.

Aşağıda yer alan grafikte de fark edebileceğiniz gibi, Windows 7 hala işletim sistemleri arasındaki liderliğini sürdürüyor ve aynı zamanda Windows XP'den çaldığı kullanıcı sayısı Windows 8'den daha fazla. Böylece internet kullanım istatistiklerine göre Windows 7 neredeyse yüzde 50 kullanıma ulaşıyor ve Windows 8 ise yüzde 8'de kalıyor.

Microsoft durumu tersine çevirebilmek için Windows 8.1'i resmi olarak satışa sunmaya hazırlanıyor ve çok beklenen Başlat butonu da Windows 8.1 ile birlikte gelecek. Şimdilik şirketin ne kadar başarılı olacağı bilinmiyor, zira Windows 8.1'in kullanıcı gözünde Windows 8'den pek bir farkı olmadığı da ortada.

Önümüzdeki günlerde Windows 8'in Vista'nın düştüğü konuma düşmesi ve tamamen ortadan kalkması, yerini Windows 8.1'in alması bekleniyor. Ayrıca Microsoft'un kullanıcıların mobile kayması gibi tehditlerden de korktuğu biliniyor.

En iyi ücretsiz müzik dinleme servisi Spotify

YORUMLAR