Windows 8 Gerçekten Hayal Kırıklığı

Microsoft ürünlerinin satışı konusunda Microsoft'un en büyük iş ortaklarından biri olan Staples Windows 8 satışlarından yakınıyor

Windows 8 Gerçekten Hayal Kırıklığı

Microsoft, Windows 8 satışları hakkında net bir rakam vermiyor olsa da piyasadaki mevcut durum Windows 8'in beklenin çok altında satıldığına işaret ediyor. Microsoft ürünlerinin satışı konusunda Microsoft'un en büyük iş ortaklarından biri olan Staples'in yöneticilerinden Demos Parneros bu durumu doğrular nitelikte açıklamalarda bulundu. Parneros sözlerinde Surface Tablet ve Windows 8 işletim sisteminin kesinlikle beklenilenin altında satış rakamlarına sahip olduğunu ifade ediyor.

Parneros Windows 8 işletim sisteminin satışının düşük olmasının nedenlerini şu sebeplere bağlıyor:

  • Windows 8'in yeteri kadar heyecan uyandıramamış olması
  • Piyasada Windows 8 ile uyumlu olabilecek dokunmatik cihazların kısıtlı olması
  • Kullanıcıların bilgisayar yerine tabletlere yönelmesi

Aslına bakılırsa Staples çoğu noktada haklı görünmekte. Windows 8 her ne kadar güzel özellikler sunsa da arayüz açısından değerlendirildiğinde dokunmatik cihazlar için tasarlanmış olduğu ve bu cihazlarda çok daha akıcı çalışacağı aşikar. Bu nedenle masaüstü bilgisayar kullanıcıları Windows XP veya Windows 7'den Windows 8'e geçmek için önemli bir sebep bulamamakta. Windows 8'e karşı duyulan heyecanın klasik PC kullanıcıları için düşük olması da bu şekilde açıklanabilir.

Tabletlerin de gitgide yaygınlaşıyor olması ofis işlemleri yapmayan ve performans gerektiren oyunlar oynamayan kullanıcıların masaüstü bilgisayarları terk etmesi anlamına geliyor. Sadece sosyal paylaşım sitelerinde sörf yapıyorsanız hantal ve sabit bir masaüstü bilgisayar yerine küçük ve taşınabilir bir tablet çok daha mantıklı bir tercih. Bu nedenle küçülen bilgisayar pazarı da doğal olarak Windows 8 satışlarını etkilemekte. Üstelik mobil pazarda masaüstü bilgisayarların aksi bir şekilde Microsoft tekelliğini kaybediyor. Google'ın Android'i ve Apple'ın iOS'u karşısında Windows 8 tabletler çok küçük bir pazar payına sahip.

Parneros Staples'ın hala Windows 8'e inandığını fakat Windows 8'in biraz daha hızlı gelişmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini bitiriyor.

Microsoft'a Internet Explorer Yüzünden 500 Milyon Avro Ceza

YORUMLAR