Windows 8 Sahte Antivirüs Programlarına Dikkat

Uzun yıllardır Windows 7, Windows XP ve daha eski Windows sürümleri için her zaman koruma sağladığını iddia eden sahte antivirüs programları varolmuştur. Yeni işletim sistemi Windows 8'in piyasaya sürülmesiyle birlikte siber suçlular kendilerini yeni dola

Windows 8 Sahte Antivirüs Programlarına Dikkat

Uzun yıllardır Windows 7, Windows XP ve daha eski Windows sürümleri için her zaman koruma sağladığını iddia eden sahte antivirüs programları varolmuştur. Yeni işletim sistemi Windows 8'in piyasaya sürülmesiyle birlikte siber suçlular kendilerini yeni dolandırıcılıklar için bu platforma da adapte etmeye başladılar.

Trend Micro uzmanları yaptıkları araştırmalar sonucunda özellikle Windows 8 işletim sistemi için tasarlanan sahte Antivirüs yazılımları olduğunu belirlediler.

Bu sahte Antivirüs programlarından birisi de diğer versiyonlarıyla aynı mantıkta çalışan Win 8 Security System adlı program. Programı bilgisayarınıza indirip kurduktan sonra, her Antivirüs programı gibi tarama işlemi yapan program, tarama sonucunda bilgisayarınızda herhangi bir zararlı içerik olmasa dahi bilgisayarınızda zararlı içerik olduğunu tespit ediyor ve bu içerikleri temizleyebilmeniz için programı satın almanız gerektiğini bildiriyor.

Trend Micro ekibi aynı zamanda yeni işletim sistemi Windows 8'in ücretsiz kopyalarını dağıttığını söyleyen ve Microsoft Windows 8 Team adlı kullanıcıdan gelen kötü amaçlı e-postalarla ilgili de kullanıcıları uyardı.

YORUMLAR