Windows 8.1 RTM Dağıtıma Hazır

Windows 8.1 RTM ve Windows RT 8.1’in geliştirilme aşaması tamamlandı, dağıtıma hazır.

Windows 8.1 RTM Dağıtıma Hazır

Microsoft’un “Windows 8 ve daha fazlası” olarak tanımladığı Windows 8 işletim işletim sisteminin ilk güncellemesi Windows 8.1 RTM ve Windows RT 8.1’in geliştirilme aşaması tamamlandı. Microsoft Türkiye, ilk güncellemenin son kullanıcı için hazır olduğunu resmi blogundan duyurdu.

Windows 8’e göre daha gelişmiş özellikler sunan, özellikle dokunmatik cihazlar için daha iyi bir kullanım deneyimi sunacak Windows 8.1, piyasaya çıkışından 10 ay sonra RTM (Üretim için Yayın) aşamasına geldi ve dağıtıma hazır. Müşterilerden gelen geri bildirimler neticesinde geliştirilen Windows 8.1, ilk olarak Microsoft’un donanım iş ortaklarına gönderilecek, 18 Ekim’de Windows Mağazası aracılığıyla –ücretsiz olarak- son kullanıcıya ulaşacak. Windows 8.1’li yepyeni cihazlar aynı gün teknoloji mağazalarında yerini alacak.

Microsoft Türkiye Windows Pazarlama Grup Müdürü Onur Altıntaş, ürünlerinin dağıtım konusundaki yeni stratejilerine dair şu açıklamada bulundu:

Biz Windows 8.1 RTM sürümüyle temel Windows deneyimini en iyi hale getirdik, ama biliyoruz ki donanım iş ortaklarımız ürünlerinde yer alan farklı özelliklerle bizim sunduğumuz deneyimi daha da ileri taşıyacaklar. Önümüzdeki aylarda en küçük tabletlerden, 2’si 1 arada cihazlara kadar Windows 8.1 ile çalışmak için tasarlanmış güçlü, farklı ve yaratıcı ürünlerin piyasaya çıktığını göreceksiniz. Windows 8.1’in kullanıcılarla buluşacağı tarih olan 18 Ekim’e kadar üreticilerle yakın çalışmalarımızı sürdürerek, tercih edeceğiniz tüm cihaz tiplerinde en iyi Windows deneyimini sizlere sunacağız.

Windows 8’e göre daha fazla kişiselleştirme seçeneği, gelişmiş arama, yeni önyüklü uygulamalar, yeni Intenet Explorer 11 ve Windows Mağazası, bulut hizmetlerine bağlantı ve daha pek çok yenilikle gelecek Windows 8.1, yepyeni bir Windows deneyimi sunacak.

Microsoft'tan Geliştiricilere Kötü Haber

YORUMLAR