Windows 8.1'e Geliştiriciler İçin Erken Erişim İzni Verildi

Microsoft'tan gelen iyi haberler var. Windows 8.1'in geliştiriciler için erken yayınlanacağı resmi olarak onaylandı.

Windows 8.1'e Geliştiriciler İçin Erken Erişim İzni Verildi

Geçtiğimiz haftalarda sizlere Windows 8.1'in geliştiricilere erken yollanmayacağını ve herkesin resmi piyasaya çıkış tarihinde işletim sistemine kavuşacağından bahsetmiştik. Tabii ki bu durum şimdiden uygulamalarını geliştirmek isteyen programcılar için kötü bir haber olarak karşılanmıştı ve ufak çaplı bir isyan dalgasına sebep olmuştu. Anlaşılan o ki Microsoft, geliştiricilerin sesini duydu ve bu konudaki politikasında değişiklik yapma yolunu tercih etti.

Açıklandığı üzere MSDN ve TechNet üyeleri Windows 8.1, 8.1 Professional ve Windows Server 2012 R2 sürümlerine erişme şansı elde edecekler. Enterprise sürümünün ise Eylül ortasında erişime açılması bekleniyor. Elbette standart kullanıcıların hala Ekim ortasına kadar bekleme mecburiyeti var. Fakat geliştiricilerin işletim sistemini erkenden görebilmesi sayesinde daha fazla uygulama Ekim ortasına kadar kullanıma hazır hale gelmiş olacak.

Windows 8.1 ile birlikte bütünleşik olarak gelecek olan Skype konusunda ise bir değişiklik olmadığı ve kilit ekranından çağrı yanıtlama, Internet Explorer'da telefon numaralarına direkt arama yapabilme gibi özelliklerin yeni işletim sisteminde mevcut olacağı belirtiliyor. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak işletim sisteminin kullanıcı önizleme sürümünü indirebilirsiniz.

Battlefield 4'ün sistem gereksinimleri açıklandı

YORUMLAR