Windows 9 Önizleme Sürümü Bu Sene Yayınlanabilir

Microsoft bu sene bitmeden yeni işletim sistemi için bir önizleme sürümü yayınlayabilir, detaylar haberimizde

Windows 9 Önizleme Sürümü Bu Sene Yayınlanabilir

Windows 8'in ardından merakla beklenen Windows 9 için güzel bir haberimiz var. Hatırlanacağı üzere Microsoft Windows 8'i 2012 yılının sonbahar aylarında kullanıcılara sunmuştu. Windows 8 ilk bakışta gelecek teknolojileri destekleyen bir görünüme sahipti. Özellikle dokunmatik cihazlarda harikalar yaratan Windows 8 masaüstü bilgisayarlarda ve dokunmatik ekrana sahip olmayan dizüstü bilgisayarlarda aynı başarıyı yakalayamamıştı. Windows kullanıcılarının en büyük kesiminin ise masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcıları olduğu düşünülürse Windows 8'in genel kullanıcılar tabanında başarısız olduğu söylenebilir.

Windows 8'in bu başarısız stratejisi kullanıcılar tarafından da büyük tepki almıştı. Başlat menüsünü kullanmaya alışık olan kullanıcılar yeni işletim sisteminin pratik bir kullanım sunmadığını ifade etmişler ve 3. parti yazılımlarla başlat menüsünü geri getirmişlerdi. Windows 8.1 güncellemesinin de soruna çözüm olmaması kullanıcıların gözlerini bir sonraki Windows versiyonu olacak Windows 9'a dikmesini sağlamıştı.

Eğer siz de Windows 9'u bekleyen kullanıcılardan biriyseniz Microsoft'un önceki Windows sürümlerinde yaptığı gibi yeni işletim sisteminin çıkışından önce bir Windows 9 önizleme sürümü yayınlayacağını bilmek hoşunuza gidecektir. Microsoft'a yakın kaynakların açıklamalarına göre bu önizleme sürümü önümüzdeki sonbahar aylarında yayınlanacak ve kullanıcılar Windows 9'u satın almadan önce hakkında fikir sahibi olabilecekler. Windows 9'un başlat menüsünü geri döndüreceği de daha önceden sızan söylentiler arasında.

Eğer Windows 8 bilgisayarınızda başlat menüsü olmamasından şikayetçiyseniz Start Menu 8 klasik başlat menüsünü bilgisayarınıza ekleyecek olan ücretsiz bir seçenek olacaktır:

Windows 8.1 için Yeni Güncelleme Duyuruldu

YORUMLAR