Windows 9'a Geçiş Ücreti Ne Kadar Olacak?

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 9'un önizleme sürümü yayınlanmasına az bir süre kala, eski sürümleri yükseltmeyle alakalı yeni planlar ortaya çıktı.

Windows 9'a Geçiş Ücreti Ne Kadar Olacak?

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 9 için bir önizleme sürümü yayınlanmasına haftalar kala Microsoft’un, diğer sürümleri Windows 9’a yükseltmek isteyen kullanıcılarla ilgili planları ortaya çıktı.

Rus hacker grubu WZOR tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre, Windows 9'a geçişin birkaç farklı şekilde olacağı düşünülüyor. Örnek verecek olursak,  Windows 8'in OEM veya kutulu sürümünü alan kullanıcılar Windows 9'a ücretsiz ya da 20 dolar gibi makul bir fiyatla geçiş yapabilecekler.

Yıllara meydan okuyan işletim sistemi Windows XP'yi kullanan kullanıcılar için de buna benzer bir yükseltme seçeneği sunulması bekleniyor ancak yükseltmeyle alakalı çok fazla detay bulunmuyor. Microsoft’un yıllara meydan okuyan işletim sistemini kullanan kullanıcıları ısrarla yeni sürümü kullanmaya davet eden Microsoft’un, XP için de makul bir fiyat belirleyeceğini tahmin ediyoruz.

Elde edilen bilgilere göre, Windows 9’un Metro arayüzü bulunmayan Enterprise Teknik Önizleme sürümünün test kullanıcılarına sunulduğu ve Windows 9 Pro’nun OEM için test sürümünün yayınlanmayacağı yer alıyor. Ayrıca Windows 9’da, 3D Ultra HDTV desteği ve bulut ile uyumlu yedekleme seçenekleri gibi özelliklerin de olacağı belirtiliyor.

Google Chrome 37 Yayınlandı

YORUMLAR