Windows Phone 8 Kendi Başına Bir Oyun Platformu Olacak

Windows Phone 8 Kendi Başına Bir Oyun Platformu Olacak

Windows Phone 8 Kendi Başına Bir Oyun Platformu Olacak

Geçtiğimiz günlerde Microsoft yeni mobil cihazı Windows Phone 8 hakkında yeni bilgiler verdi. Açıklanan yeni bilgiler arasında oyuncuları ilgilendiren şeylerde vardı, zaten bundan öncesinde Windows Phone 8’in oyun performansı için merak edilen birçok şey vardı.

Her şeyden önce Windows Phone 8 oyun geliştiricileri adına çok büyük kolaylıklar getiriyor. Böylelikle Windows Phone 8 için oyun yelpazesinin artacağı düşünüyor. 3 boyutlu oyun konusunda da iyi işler çıkaracak olan Windows Phone 8 kendi başına bir oyun platformu olabilme özelliğini taşıyor. Havok teknolojisini kullanan Windows Phone 8 ile artık 3 boyutlu oyunları bu platformda daha sık göreceğiz.

Cihazın en dikkat çeken özelliklerinden biriside WXGA grafik donanımı ile 720p desteğine sahip olması. Böylelikle Windows Phone 8 adına daha kaliteli görsellerde oyunlar mevcut olacak. Grafik desteği böylesi güçlü bir telefonda pil ömrü de oyuncuları memnun bırakacak şekilde geliştiriliyor ve bu hususta çalışmalar devam ediyor.

Bu yılın sonlarına doğru piyasada olacak olan cihazın oyuncular adına başarılı işler çıkaracağı düşünülüyor. Şu anda 100.000’nin üzerinde geliştirilmekte olan uygulamalarına ayrıca Windows 7 uygulamaları da eklenecek. Cihazı güncelleme konusunda herhangi bir kablolu bağlantı gerçekleştirilmeyecek ve 180 ülkede indirme desteği sunulacak. Bakalım ilerleyen günlerde Windows Phone 8 ne gibi yeniliklerle karşımıza çıkacak.

YORUMLAR