Windows Phone 9 Sıfırdan mı Yaratılacak?

Microsoft'un hazırlıklarına başladığı Windows Phone 9 işletim sisteminin tamamen sıfırdan yaratılacağına dair söylentiler ortaya çıktı.

Windows Phone 9 Sıfırdan mı Yaratılacak?

Microsoft'un kısmen başarılı sayılabilecek mobil işletim sistemi Windows Phone 8'in özellikle Nokia ile sağladığı işbirliği neticesinde çok daha iyi yerlere geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Hem Microsoft'un mobil dünyaya girişini, hem de Nokia'nın eski prestijini kazanmasını sağlayabilen Windows Phone işletim sisteminin yeni sürümü de elbette kullanıcılar ve teknoloji meraklıları tarafından bekleniyor.

Geçmişte Windows Phone'a baktığımızda, hem 7. sürüme geçişte hem de 7'den 8'e geçişte şirketin her zaman sıfırdan bir işletim sistemi tasarladığını ve önceki işletim sistemi ile bir bağ bırakmadığını görüyoruz. Her iki işletim sistemi de kendinden önceki sürümlerden tamamen farklı ve hatta Windows Phone 8, 7. sürüme ait olan hiç bir uygulamayı çalıştırmıyor.

Mobile Review'den Eldar Murtazin'in iddialarına göre yeni Windows Phone işletim sistemi tamamen tablet ve akıllı telefonlar üzerine yoğunlaşacak. Metro arayüzünün de her ne kadar Microsoft kabul etmese de başarısız olduğu, bu nedenle yeni sistemde Metro arayüzü yerine yepyeni ve sıfırdan tasarlanmış bir arayüz denemesi yapılacağını da aktaran Murtazin, 2015 yılında Windows Phone 9'u görme imkanımız olacağını aktarıyor.

Apple iWatch için mühendis alımlarına başladı

YORUMLAR