Windows Server 2012 Yayınlandı

Bugün Microsoft, bulut işletim sistemi serisinin son üyesi olan Windows Server 2012’yi bizlere takdim etti. Sunucular için kullanılan işletim sistemlerinin en yenisi olan Windows Server 2012, Microsoft tarafından farklı bulutları birbirine bağlayan bir iş

Windows Server 2012 Yayınlandı

Bugün Microsoft, bulut işletim sistemi serisinin son üyesi olan Windows Server 2012’yi bizlere takdim etti.

Sunucular için kullanılan işletim sistemlerinin en yenisi olan Windows Server 2012, Microsoft tarafından farklı bulutları birbirine bağlayan bir işletim sistemi olarak tanıtıldı.

Bu yeni platform, modern veri merkezlerini güçlendirmeye odaklanarak hazırlanmış. «Bulut» kelimesi ise geliştirilmiş sanallaştırma, depolama, ağ ve otomasyona işaret ediyor.

Veri merkezlerinin hızını, çapını ve gücünü arttırmak adına yüzlerce yeni özellik, işletim sistemine dahil edilmiş durumda. Özellikle Windows Azure ve System Center ile etkileşim had safhada olduğundan, Windows Server 2012 Microsoft’un sunucu kısmında tamamlayıcı bir nitelik taşıyor.
Microsoft, Windows Server 2012’yi Bulut İşletim Sistemi vizyonunun ve stratejisinin anahtar bileşeni olarak görüyor.

Windows Server 2012, yeni özelliklerinin yanı sıra, Windows Azure platformunda bulunan sanal makine servisleri gibi gelişmiş servisleri de içinde barındırıyor.

Ayrıca bu yeni işletim sistemi, kullanıcıların bulutun farklı kademelerini rahatlıkla kullanabilmeleri için tasarlanmış. Yani her ne tipte, her ne ölçekte bulutunuz olursa olsun Windows Server 2012’yi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ayrıca ağustos ayında Microsoft’un partnerleri ile paylaştığı RTM Build 9200 örneğini de Tamindir üzerinden indirebilirsiniz.

YORUMLAR