Windows 11 Hangi Uygulamaların Sizi İzlediğini Gösterebilecek

Yeni bir gizlilik denetimi üzerinde çalışan Microsoft, Windows 11'e arka plan uygulamalarının izinlerini görebileceğiniz bir panel getirecek. İşte detaylar!

Windows 11 Hangi Uygulamaların Sizi İzlediğini Gösterebilecek

IOS ve Android tarafında gelişen gizlilik denetimi uygulamalarının bir örneğini de Windows 11'de göreceğiz. Microsoft'un bir süredir üstünde çalıştığı gizlilik aracı, arka planda çalışan uygulamaların hangi verileri sizden aldığını gösterecek. 

Windows'un güvenliğinden sorumlu yönetici David Weston'ın Twitter'da paylaştığı bilgilere göre yeni gelecek gizlilik aracı, mikrofon ve kamera gibi donanımlar dahil olmak üzere uygulamaların kullandıkları aygıtları takip edebilmenizi sağlayacak. 

Bu yeni özellik sayesinde gizlilik ve güvenlik ayarlarının altına gelecek yeni sekmelerde hangi uygulamaların mikrofonunuza ulaşabileceğini denetleyebileceksiniz. Anlık gösterim dışında uygulamaların aygıtlara son erişimi de bu sekme üzerinden takip edilebilecek. 

Windows 11 Güvenliğe Önem Veriyor

Akıllı telefonlara kıyasla daha fazla saldırıya maruz kalan bilgisayarlar için olası veri sızıntıları her zaman büyük bir risk teşkil ediyor. Bu durumun farkında olan Microsoft, Windows 11'i şimdiye kadar en güvenli işletim sistemleri olarak tanıtmıştı. Çıkışının ardından gizlilik ve güvenlik ayarlarını geliştirmeye devam eden şirket, Windows 11'de çalışan uygulamaların kullandığı veriler hakkında tamamen açık olacağını vadetti. 

Windows 11 Yenilikleri, Çıkış Tarihi, Fiyatı ve Sistem Gereksinimleri
YAZILIM

Windows 11 Yenilikleri, Çıkış Tarihi, Fiyatı ve Sistem Gereksinimleri

Microsoft tarafından 2021 yılının sonlarına doğru tanıtılan ve kullanıma sunulan Windows 11, kullanıcıların deneyimini yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor.

YORUMLAR