Wordpress 3.6 Oscar Yayınlandı

Dünya üzerinde en çok kullanılan blog sistemlerinin başında gelen Wordpress, bugün yayınlanan yeni sürümü 3.6'yla birlikte kullanıcılara birçok yeni ve güzel özellik sunuyor.

Wordpress 3.6 Oscar Yayınlandı

Dünya üzerinde en çok kullanılan blog sistemlerinin başında gelen Wordpress, bugün yayınlanan yeni sürümü 3.6'yla birlikte kullanıcılara birçok yeni ve güzel özellik sunuyor.

Oscar lakaplı yeni Wordpress 3.6 sürümüyle birlikte kullanıcılara çok daha gelişmiş bir blog deneyimi sunmayı hedefleyen geliştirici ekip, blog sistemi içerisine yeni özellikler eklemeyi ihmal etmezken, halihazırda sistem içerisinde yer alan özellikler de geliştirilmiş.

Sürüm güncelleme notları arasında dikkat çeken yenilikler arasında; kurşun geçirmez otomatik kaydetme, Twenty Thirteen adlı yeni Wordpress teması, ses ve video dosyaları için doğrudan embed verebilme geliyor.

Aynı zamanda yeni Wordpress, popüler müzik servisleri Spotify, Rdio ve SoundCloud için geliştirilmiş entegrasyon seçeneklerini de kullanıcılarına sunuyor.

Wordpress 3.6 Oscar Tanıtım Videosu
YAZILIM

Wordpress 3.6 Oscar Tanıtım Videosu

Dünya'nın en ünlü blog sistemleri arasında yer alan Wordpress'in yeni sürümü 3.6, Oscar lakabıyla tanıtıldı. Wordpress 3.

Yeni Wordpress sürümü 3.6'yla birlikte gelen ve en dikkat çeken özelliklerden birisi de site üzerinde yapılan tüm değişikliklerin kaydediliyor olması. Bu sayede Windows işletim sisteminde kullanıyor olduğumuz sistem geri yükleme seçeneğine benzer bir yapıya sahip olacağız ve sitemizi istediğimiz zaman yaptığımız son değişikliklerin gerçekleştiği zaman dilimine geri döndürebileceğiz.

Ayrıca yeni bir özellike olan yeni yazılan içerikleri kitleme ve geliştirilmiş otomatik kaydetme özellikleri aynı sistem üzerinde çalışan birden çok yazarı sevindirecek cinsten özellikler. Bu özellikler sayesinde her yazar kendi otomatik kaydedilmiş dökümanları üzerinde çalışabilecekler.

Yine Wordpress 3.6 sürümüyle gelen yeni özelliklerden birisi olan entegre HTML5 medya oynatıcı sayesinde dışarıdan bağımsız bir şekilde videolarınızı bloglarınız üzerinde oynatabilecek ve metin editörü üzerinde yapılan geliştirmeler sayesinde yazılarınızı çok daha kolay hazırlayabileceksiniz.

Ne yazık ki şu an Türkçe sürümü hazır olmayan Wordpress 3.6'nın İngilizce sürümünü Tamindir.com üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde indirebilirsiniz. Wordpress 3.6 Türkçe sürümünün yayınlanmasının hemen ardından Wordpress 3.6 Türkçe'ye yine Tamindir.com aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Youtube'un Hiç Bilmediğiniz Özellikleri

YORUMLAR